închinarea personală vs. închinarea corporativă

worshipdefinitionde ce fac asta? „Biblia este ca un telescop. Dacă te uiți prin el poți vedea Lumi dincolo, dar dacă te uiți la el, vezi doar telescopul.”- Anon. Învăț să mă uit prin ea.

am dat peste două piese excelente astăzi cu privire la „experiența închinării personale” și „închinarea colectivă.”Primul este un articol din creștinismul de astăzi numit” sfârșitul creștinismului așa cum îl știm.”Puteți citi articolul aici. Autorul, Mark Galli, discută despre ceea ce a devenit cunoscut sub numele de ‘experiența de închinare’ și efectele similare pe care le produce o ‘experiență de închinare’ în comparație cu medicamentele halucinogene. Este un articol bun care expune obsesia creștinismului nord-American cu experiența de închinare. Iată câteva citate din articol:

„este multă muncă să postești și să te rogi și să te închini și să te lepezi de tine—și chiar și atunci, experimentarea lui Dumnezeu este o propunere hit sau miss! Care este tam-tam dacă putem pop o ciupercă și au o experiență religioasă aproape garantat?”

„dacă experiența religioasă este ceva ce un medicament poate induce chiar mai ușor decât ritualul spiritual și disciplinele, poate fi timpul, de exemplu, să regândim ceea ce multe biserici încearcă să facă duminică dimineața: să creeze o „experiență de închinare memorabilă”.””

„suntem shortchanging poporul nostru atunci când ne închinăm mai ales despre experiență sau un miting pep pentru a motiva oamenii la fapte bune. Practicăm neglijarea religioasă atunci când nu le dăm mărturie despre povestea mântuitoare a lui Dumnezeu în Hristos și îi instruim să fie martori ai acelei povești, astfel încât să poată împărtăși acea poveste cu o lume care nu-și cunoaște mâna stângă din dreapta ei.”

închinarea împreună este una dintre trăsăturile esențiale ale creștinismului pe care îl împărtășește cu predecesorul său iudaism și este urmat de succesorul său Islam. Majoritatea religiilor au experiență de închinare individualizată. Închinătorii vizitează altare pe cont propriu pentru a se ruga zeității lor și nu au neapărat nevoie de compania altora. Cu toate acestea, Adunarea pentru închinare în biserică, sinagogă sau moschee este importantă pentru religiile de mai sus, pe lângă timpul privat de închinare. Deci, cei doi termeni: „închinare personală” care semnifică actul de închinare al individului și „închinare colectivă” care este închinarea pe care indivizii o oferă în compania altor credincioși.

unii oameni sunt foarte dornici de închinarea corporativă, dar în detrimentul închinării personale. Ei sunt obișnuiți la slujbele Bisericii, la adunările de laudă și închinare etc., dar s-ar putea să nu-și revarsă devotamentul și adorația față de Dumnezeu atunci când sunt singuri. Acestor oameni le este greu să-l întâlnească pe Dumnezeu singur; Ei au nevoie de compania altora. Există oameni din cealaltă extremă care au o antipatie de a se închina lui Dumnezeu în public, în prezența altora și tind să fie foarte privați în devotamentul și adorația lor față de Dumnezeu. Ei au obiceiul de a evita adunarea sfinților în închinare (Evrei 10:25). Sunt persoane foarte private și au o antipatie pentru oameni.

cu toate acestea, ambele aceste extreme sunt cu siguranță greșite. Timpul Personal de închinare și rugăciune este o componentă esențială a spiritualității creștine. Isus a petrecut nopțile rugându-se Singur. El ne-a învățat că trebuie să ne rugăm în secret (Matei 6:6). De asemenea, el a mers la sinagogi pentru închinarea colectivă și Biblia spune că era practica sa obișnuită (Marcu 10:1). Aceasta a fost și practica bisericii primare (Fapte 2:42). Ei s-au adunat împreună pentru părtășie, pentru a primi învățătura apostolilor, Rugăciunea și frângerea pâinii împreună, pe lângă vremurile lor personale de închinare la Dumnezeu.

iată cinci lucruri care ar trebui să se întâmple duminică dimineața când ne adunăm pentru închinarea colectivă:

1. Trebuie să învățăm ce este și ce nu este închinarea biblică. Există încă mulți oameni care cred că ” muzica este cultul…”

2. Închinarea personală este indispensabilă. Trebuie să ne hrănim zilnic cu Cuvântul lui Dumnezeu; trebuie să ne cufundăm în prezența sa în rugăciune. Nu există înlocuitori pentru timpul personal cu tatăl.

3. Închinarea personală nu este un substitut pentru închinarea corporativă. Suntem botezați în Trupul lui Hristos și suntem mădulare ale trupului său. Nu există nicio idee biblică despre existența unui membru al corpului în afară de corp.

4. Închinarea colectivă trebuie să faciliteze închinarea care se concentrează în jurul lui Isus Hristos ca trup al său. Accentul închinării corporative nu este un accent pe experiența personală.

5. Trebuie să începem să învățăm ce înseamnă să trăiești și să te închini ca trup al lui Hristos. Preferința personală este subjugată de bunăvoie pentru binele întregului corp.

s-ar putea spune mult mai multe despre aceste subiecte, dar deocamdată vă încurajez să citiți ambele articole. Mi-ar plăcea ca această discuție să continue și să aibă o prioritate mai mare în întreaga Biserică. Vă rugăm să nu ezitați să începeți această discuție în secțiunea de comentarii!

închinarea personală și închinarea colectivă sunt cele două aripi pe care creștinii se înalță spre prezența lui Dumnezeu în adorație și laudă. Ele sunt două aspecte ale unui singur act numit închinare: creaturile adorând măreția Creatorului, păcătoșii revărsându-și dragostea lor profundă pentru Mântuitorul lor. Închinarea personală îl conduce pe închinător la închinarea corporativă, deoarece închinătorii au atins un nivel de adorație pe care nu îl mai pot ține în ei înșiși și trebuie să-l scoată din piept! Așadar, ei privesc închinarea colectivă ca pe un loc în care o pot împărtăși cu alții și pentru a primi de la oameni care au ceva de împărtășit. Într-un mod similar, închinarea colectivă ar trebui să fie o experiență atât de bogată încât închinătorul să părăsească locul de închinare pentru a continua închinarea la nivel personal până când ajunge un alt moment pentru închinare. Închinarea personală propulsează oamenii din dulapul lor de rugăciune către capelă, iar capela este atât de convingătoare încât se întorc în dulapul lor pentru a continua închinarea. Ele îmbogățesc reciproc experiențele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: