3 dintre cele mai bune tehnici de lupte pentru BJJ

deși relația dintre lupte și Jiu-Jitsu Brazilian (BJJ) a fost istoric una de provocare și opoziție, recent aceasta a devenit una de admirație, deoarece tot mai multe tehnici sunt schimbate între discipline. Antrenamentul încrucișat nu este nimic nou, dar adaptarea completă a tehnicilor de lupte pentru utilizare în Jiu-Jitsu Brazilian a devenit populară doar recent. Deoarece lupta este un sport eficient de luptă, ar fi o prostie să scrii tehnicile ca fiind impracticabile pentru BJJ. Aruncați o privire la lista noastră cu cele mai utile tehnici de lupte pentru BJJ și asigurați-vă că aveți grijă de orice credeți că ar putea funcționa în jocul dvs.!

1) Alege glezna

când discutăm despre cele mai bune tehnici de lupte pentru utilizare în Jiu-Jitsu Brazilian, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că o eliminare ar fi prima pe listă. În timp ce fiecare practicant BJJ este familiarizat cu tehnici precum picioarele duble și simple, este posibil să nu fie conștienți de una dintre cele mai bune tehnici convertite din lupte, alegerea gleznei.

ceea ce face ca alegerea gleznei să iasă în evidență de eliminările mai tradiționale, cum ar fi picioarele duble și simple, este că nu necesită atacatorului să schimbe nivelurile și să-și pună capul și gâtul în pericol. În timp ce o lovitură tradițională necesită o schimbare a nivelurilor, punându-și capul într-o zonă în care adversarul îl poate apuca pentru o ghilotină sau o lovitură frontală, alegerea gleznei nu. În loc să schimbe nivelurile, atacatorul inițiază eliminarea pășind piciorul de plumb în spatele piciorului țintă al adversarului în timp ce împinge capul victimei peste piciorul țintă, punând greutate pe el și îngreunând mișcarea. Deoarece combinația de a pune greutatea piciorului țintă și de a-l bloca să se miște creează o situație în care este incredibil de dificil să scape, de aici tot ce trebuie să facă atacatorul este să ajungă în jos și să apuce glezna adversarului, conducându-i și completând alegerea gleznei.

în niciun moment capul atacatorului nu a intrat într-o zonă în care adversarul ar putea să-l apuce și să amenințe o sufocare. Acest risc relativ scăzut face ca glezna să aleagă o opțiune perfectă pentru începători, atât în lupte, cât și în Jiu-Jitsu Brazilian.

2) blocare frontală

în timp ce blocarea frontală este o poziție clar definită în lupte, mulți practicanți brazilieni de Jiu-Jitsu tind să o ignore ca poziție dominantă. Abia de curând comunitatea BJJ a început să recunoască dominanța pozițională a blocajului frontal, în loc să o vadă doar ca pe un set pentru sufocarea ghilotinei. Pe măsură ce Jiu-Jitsu Brazilian și lupta împotriva supunerii No-Gi continuă să evolueze, practicanții s-au inspirat în mod repetat din alte arte de luptă, cum ar fi lupta, adaptând pozițiile care sunt cele mai utile pentru setul de reguli BJJ. Deoarece bobinele de blocare frontală sunt o bază de BJJ, era inevitabil ca blocarea frontală să devină utilizată pe scară largă.

ceea ce face ca headlock-ul frontal să fie o poziție atât de utilă pentru depunerea seturilor de reguli de luptă este că, dacă este făcut corect, îl conduce pe atacator la una dintre cele două poziții fortuite: fie un sufoc, cum ar fi o ghilotină sau o Darce, fie poziția din spate. Un blocaj frontal bun ar trebui să imobilizeze capul victimei, punând toată greutatea atacatorului pe spatele gâtului și conducându-l în covor. O regulă bună este să vă asigurați că atunci când inițiați un blocaj frontal, ambii genunchi sunt în afara covorașului și umărul dvs. este pe spatele craniului adversarului. Acest lucru le va ține capul în jos, limitându-și potențialul de evadare sau contraatacuri.

de aici puteți alege ce cale de atac ați prefera pe baza încercărilor adversarului de a vă apăra. Dacă adversarul insistă să vă alimenteze controlul ridicând capul în sus, veți avea ocazia amplă de a vă bloca pe sufocarea din față preferată, indiferent dacă este o ghilotină, Darce sau anaconda. Dacă acceptă că sunt imobilizați și nu își conduc capul în sus, puteți executa o mișcare rapidă în spate, punându-vă în poziția perfectă pentru a le lua spatele și a ataca de acolo.

cheia dezvoltării unui blocaj frontal bun este să-l vezi ca o poziție dominantă, nu doar un precursor al unui sufocator de ghilotină. Privind-o ca pe o poziție și studiind modul în care această poziție este folosită în lupta tradițională, veți începe să dezvoltați un headlock frontal eficient care vă conduce la depuneri de succes.

3) ghilotina luptătorului (alias. Twister)

poate că cea mai neconvențională tehnică de lupte de pe lista noastră este ultima noastră. În timp ce practicanții brazilieni de Jiu-Jitsu se gândesc la eliminări în timp ce discută despre tehnicile de lupte, una dintre cele mai neconvenționale supuneri din toate Jiu-Jitsu provine din lupta tradițională. În timp ce meritul pentru adaptarea ghilotinei luptătorului este dat lui Eddie Bravo, popularitatea calei a decolat când a început să fie implementată în artele marțiale mixte de luptători precum Shinya Aoki și „Zombie-ul coreean”, Chan Sung Jung.

în timp ce comunitatea BJJ și MMA recunoaște Twister-ul ca o reținere nemiloasă a supunerii, ghilotina lui Winster este utilizată în lupte ca AC. Deoarece un știft este obținut ținând omoplații adversarului pe covor timp de trei secunde consistente, ghilotina luptătorului face exact asta, chiar dacă este într-o manieră neconvențională. Doar pentru că nu există depuneri în lupte nu înseamnă că manevra nu doare la fel de rău atunci când este utilizată sub un set de reguli de lupte.

nu numai că Twister este o modalitate neortodoxă de a trimite un adversar și de a câștiga un meci, dar oferă și o a doua opțiune frumoasă după ce a luat înapoi adversarul. Chiar dacă poziția din spate este incredibil de dominantă, vor exista unele ocazii în care apărarea adversarului din spate este prea puternică. Acesta este momentul perfect pentru a trece la un Twister, deoarece adversarul dvs. probabil nu îl va vedea venind. Nu numai că această tehnică de lupte arată cu adevărat unică și elegantă, dar oferă o soluție perfectă pentru o situație comună.

aceste trei tehnici sunt alegerea noastră pentru cele mai utile tehnici de lupte pentru BJJ, dar asta nu înseamnă că sunt singurele utile în BJJ. Există o mulțime de eliminări, pini și poziții de control care pot fi adaptate dintr-un set de reguli de lupte în Jiu-Jitsu Brazilian, trebuie doar să fie descoperite. Asigurați-vă că studiați lupta cu sârguință, păstrând un ochi atent pentru orice tehnici care vă pot ajuta jocul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: