9 Pro și contra de a fi asistent Social

o carieră dedicată ajutorării oamenilor, societăților, precum și familiilor pentru a-și ridica bunăstarea personală și comunală este cunoscută sub numele de asistență socială, iar oricine alege această carieră este numit asistent social.

fiind un asistent Social
fotografie de Perry Grone pe Unsplash

motivul principal de a fi un asistent social este de a ajuta indivizii în consolidarea abilitățile lor, precum și abilitățile pentru combaterea problemelor prin utilizarea lor, precum și resursele societății. Ei se ocupă de problemele victimelor și familiei, împreună cu preocupările sociale mai largi, cum ar fi lipsa de adăpost, sărăcia și abuzul local.

integritatea Socială și drepturile omului sunt substructurile etice ale practicii de asistență socială. Practica muncii sociale este unică datorită unor abilități, cunoștințe și valori distincte, împreună cu utilizarea relației pentru a Baza toate interferențele. Asistenții sociali joacă un rol critic și substanțial în economia socio-politică pentru reducerea tensiunilor sociale și a instabilității.

serviciile oferite de asistenții sociali clientului pot fi ca parte a unei echipe multidisciplinare sau ca entitate individuală, care variază în funcție de varietatea mediilor pe care operează.

mediul în care funcționează asistenții sociali poate fi o organizație de asistență pentru copii, programe de îngrijire a familiei, spitale mentale și generale, închisori, consilii școlare, departamente federale și provinciale și programe de asistență socială, unde sectoarele guvernamentale sau industriile de sănătate și Asistență Socială atrag aproximativ 93% din acești asistenți sociali.

istoria muncii sociale

practica și disciplina muncii sociale au o origine destul de modernă și științifică și se crede că s-au format din trei ramuri. Primul fiind accentul pus pe cazurile individuale, a apărut din organizația de caritate societatea (COS), înființată în 1869 în Anglia la Casa Lordului Lichfield în timpul unei întâlniri.

a doua fiind partea de asistență socială în organizațiile sociale, în special în ceea ce privește mai multe tipuri de reducere a sărăciei. Deși cele mai multe dintre acestea au apărut în Legea săracă din secolul al 17-lea, a fost încurajată și în unele dintre lucrările COS. În cele din urmă, ultima fiind insistența asupra activismului social, care a fost direct legată de Evoluția Mișcării de așezare în Marea Britanie, precum și în Statele Unite.

cercetarea socială plătibilă a apărut în Anglia în secolul al 19-lea și și-a avut originile în Revoluția Industrialăschimbarea socială și economică, în principal în încăierarea sistemică pentru a rezolva privarea de masă urbană care a urmat și complicațiile asociate acesteia. Deoarece preocuparea principală a asistenței sociale timpurii a fost privarea, conceptul de muncă de caritate a fost strâns legat de acesta.

Pro de a fi asistent Social

ca asistent social, se pot experimenta unele dintre următoarele beneficii:

carieră satisfăcătoare

fiind asistent social, se dobândește posibilitatea de a-i ajuta pe alții să se ocupe de mai multe probleme, cum ar fi abuzul, boala, dependența, șomajul, sărăcia etc. Privind înapoi la aceste fapte, cineva se simte mulțumit și bogat, care poate fi considerat mai fericit decât posedarea oricărei alte bogății.

Diverse locuri de muncă

un asistent social are o varietate de domenii din care să aleagă, cum ar fi școli, închisori, spitale, clinici, intervenții guvernamentale, organizații non-profit etc. pentru a decide ca o cale pentru viitorul lor. Această diversitate le permite să aleagă ce este mai bine pentru ei și viitorul lor.

Popularitate mai mare Job

cerința pentru un asistent social decent este peste tot și continuă să crească odată cu creșterea problemelor sociale și personale, cum ar fi sărăcia, șomajul, populația, îmbătrânirea, bolile etc. Astfel, acest loc de muncă are un nivel ridicat de popularitate în întreaga lume și multe sunt ușor de obținut.

perspective de creștere

pentru dobândirea unui loc de muncă în domeniul asistenței sociale, este necesar să aveți o diplomă de licență, după care se întâlnesc cu mai multe perspective de a continua la locul de muncă. Perspectivele de creștere de locuri de muncă cu o creștere în educație, și se poate realiza la fel de mare ca posturi de nivel director cu avansarea în educația lor.

contra de a fi un asistent Social

fiind un asistent social, unul este obligat să treacă prin unele dintre dezavantajele menționate mai jos

volumul de muncă extrem

Numărul de cazuri un asistent social Mediu trebuie să se ocupe dintr-o dată variază de la aproximativ 15 la 20, dar el/ea este mandatat să se ocupe de mai mult de dublu intervalul necesar din cauza neglijenței administrației, și, de asemenea, reduceri de buget. Acest lucru reduce eficacitatea asistentului social datorită creșterii oboselii cu o creștere a cazurilor.

durată de lucru extinsă

fiind asistent social, trebuie să fii disponibil oricând, indiferent de tura lor, deoarece ajutarea unora necesită dedicare, precum și flexibilitate. Pentru a dezvolta o relație caldă cu ceilalți, trebuie să-și petreacă o parte din timp cunoscându-i și discutând problemele lor. Acest lucru oferă cu siguranță oamenilor curaj și încredere în împărtășirea problemelor lor, dar, de asemenea, mănâncă timpul prețios.

situații periculoase

nu toți lucrătorii sociali trebuie să facă față acestei provocări, dar majoritatea celor care sunt staționați în organizații non-profit sau închisori și sunt obligați să intervină cu personal feroce ar putea să se confrunte cu unele situații periculoase.

rol parțial

mulți asistenți sociali își aleg locurile de muncă în beneficiul oamenilor de rând și al societății. Dar, de cele mai multe ori nu sunt echipate cu suficiente resurse pentru a-și ajuta clienții. Indiferent de dorința puternică de a ajuta, nu se poate face acest lucru în absența resurselor.

sănătate precară

deoarece asistenții sociali sunt obligați să lucreze mai mult și mai greu, indiferent de lipsa resurselor și a sprijinului, este probabil să dezvolte o cantitate mare de stres fizic și emoțional. Acest lucru duce la declinarea sănătății lor și i-ar putea determina să urască slujba pe care odată ce au privit-o.

concluzie

rezumând articolul, pe de o parte, persoanele care devin asistent social obțin satisfacția de a-i ajuta pe ceilalți și pot pretinde, de asemenea, că pot vizita unele locuri rurale, dar frumoase, ca parte a muncii lor, făcându-le foarte diferite de celelalte. Asistenții sociali fac, de asemenea, suficient pentru a duce o viață prosperă.

în timp ce, pe de altă parte, asistenții sociali nu pot lua cu ușurință o pauză de la munca lor și sunt obligați să se adapteze la condiții foarte dure în timp ce vizitează zonele rurale. Asistenții sociali se pot găsi, de asemenea, în situații care pun viața în pericol și nu pot primi promovare, indiferent de contribuția lor, fără studii superioare și o anumită pregătire.

astfel, a fi asistent social nu poate fi doar un factor benefic de fiecare dată și, de asemenea, nu poate duce întotdeauna la astfel de situații dezavantajoase. Unul, dacă dorește să fie asistent social, poate trece prin interesul lor, dar trebuie să ia în considerare și tehnicile de eliminare a acestor aspecte negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: