aducerea familiei pentru combaterea anorexiei

spre deosebire de tratamentele tradiționale pentru anorexia nervoasă la adolescenți, în care pacientul vede terapeutul unul câte unul, acest tip de tratament bazat pe familie încurajează părinții să joace un rol esențial în restabilirea greutății copilului lor în timp ce încearcă să evite spitalizările.

este un program solicitant: în primele două săptămâni de tratament, cel puțin un părinte trebuie să fie disponibil non-stop pentru a supraveghea mesele și gustările și pentru a monitoriza copiii între mese pentru a vă asigura că nu ard caloriile cu exerciții excesive.

acum, un nou studiu realizat de Dr.Le Grange, de la Universitatea din Chicago, raportează că abordarea familială, numită metoda Maudsley după spitalul din Londra unde a fost dezvoltată, nu numai că este mai eficientă decât terapia individuală, dar continuă să funcționeze chiar și după terminarea tratamentului. Studiul, publicat luna aceasta în Archives of General Psychiatry, este unul dintre doar câteva studii clinice care au evaluat tratamentele pentru anorexia nervoasă la adolescenți. Cercetătorii au repartizat aleatoriu 121 de pacienți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, majoritatea fete, la un an de terapie familială sau individuală la Universitatea din Chicago și la Stanford — în total 24 de ore.

la douăsprezece luni după încheierea tratamentului, 49% dintre cei care au fost în terapie familială au fost în remisiune completă, mai mult decât dublu față de 23% dintre cei care au fost în terapie individuală. Și în rândul pacienților care au fost în remisie la sfârșitul tratamentului în sine, doar 10% din grupul de terapie familială a recidivat un an mai târziu, comparativ cu 40% dintre cei care au avut terapie individuală.

Doamna Ranalli a spus că, până când a început tratamentul familial cu fiica ei, „nu mi s-au dat niciodată instrumentele necesare pentru a spune:” veți sta jos și veți mânca asta, iar eu voi fi aici pentru dvs. și vă voi ajuta să treceți prin asta.’ ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: