Ai putea fi un vânător de tornade?

un vânător de furtuni cu proiectul Vortex 2.

Ryan McGinnis / Getty Images

nu aveți nevoie de o diplomă de Meteorologie pentru a urmări tornadele, dar dacă tot ce știți despre urmărirea furtunilor vine de la reality TV și filme precum Twister, aveți o idee greșită. Iată trei modalități de a întâlni vreme severă în condiții de siguranță—și de a face ceva bun pe parcurs.

plimbare împreună cu profesioniștii

companii precum Silver Lining Tours, Tempest Tours și F5 Tours iau grupuri de turiști în excursii de șase până la 10 zile de urmărire a furtunilor în jurul Tornado Alley. Pentru câteva mii de dolari fiecare, grupuri de 10 până la 20 de turiști însoțiți de ghizi profesioniști se adună în camionete de urmărire și acoperă mii de mile, din Texas până în Dakota de Nord și până la vest Colorado.

„veți vedea multe dintre Marile Câmpii”, spune Martin Lisius de la Tempest Tours. „La fiecare câteva furtuni, vedem o tornadă. Uneori vedem o scurtă tornadă; poate e o tornadă subțire con negru pe teren pentru un minut sau cam asa ceva. Uneori este o tornadă mare care ar putea avea o lățime de o milă; ar putea fi o tornadă violentă de clasă precum F4 sau F5, urmărind câmpiile deschise.”

uneori aceste tururi au noroc, iar condițiile se aliniază corect. Rich Hamel de la Silver Lining Tours spune PM că la sfârșitul lunii mai, „eram în Bennington, Kansas, urmărind o tornadă mare acolo care abia se mișca. A stat la sol o oră, așa că toată lumea a fost destul de entuziasmată de asta, și din fericire a stat pe loc, nu într-o zonă foarte dens populată, așa că nimeni nu a fost rănit din câte am auzit, și nu au fost multe pagube… Puteam să-l urmărim și nu trebuia să ne facem griji că cineva va fi rănit.”

deși urmăritorii vor să vadă vreme severă,” cu siguranță nu vrem să vedem proprietăți distruse și vieți afectate”, spune Hamel. „Dacă se întâmplă să vedem ceva care a fost distrus, nu sărim și nu facem fotografii sau ceva de genul acesta. Trebuie să încerci să fii respectuos cu oamenii care locuiesc aici.”

deveniți un observator de furtuni

radarul poate oferi meteorologilor o idee bună despre modul în care se dezvoltă o furtună, dar observatorii experimentați spun că nu este un substitut pentru” ochii de pe pământ ” cunoscuți care pot confirma ceea ce se întâmplă.

dacă doriți să ajutați la urmărirea vremii severe, inclusiv a tornadelor, luați în considerare Programul de monitorizare a furtunilor al Serviciului Național meteorologic, Skywarn. Programul oferă cursuri gratuite de 2 ore în siguranță, proceduri de raportare și meteorologie de bază. Oricine poate participa la o clasă locală și poate deveni observator.

observarea furtunilor implică monitorizarea și raportarea vremii severe la locația dvs., mai degrabă decât urmărirea activă a furtunilor. Voluntariatul cu Skywarn este o modalitate excelentă de a afla despre vremea severă fără a pune mii de kilometri pe kilometrajul dvs. și poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a câștiga experiență. „Sunteți mult mai în siguranță la casa dvs., unde puteți căuta adăpost, dacă este necesar, în timp ce învățați la ce vă uitați”, spune Andrew Revering.

tornadele, grindina, fulgerele și inundațiile pot fi mortale, în special pentru cei care nu sunt instruiți să opereze în siguranță. „Trebuie să coborâți elementele de bază înainte de a merge acolo”, spune Hamel.

găsiți un Mentor

dacă v-ați conectat un an sau doi de furtună spotting și cred că ar putea fi gata pentru a porni la drum, Amintiți-vă că încă mai aveți multe de învățat. Chiar și urmăritorii cu experiență se găsesc în circumstanțe letale, deoarece moartea de la sfârșitul lunii mai a trei urmăritori din Oklahoma le-a amintit tuturor. Acești viitori îi avertizează pe novicii aspiranți să nu decoleze singuri pentru a urmări furtunile. În schimb, spun ei, căutați un vânător de furtuni cu experiență, care ar putea fi dispus să vă arate frânghiile.

„prezentarea ta și învățarea de la colegii tăi este esențială”, spune Revering. „Poate că învățați de la mai mulți oameni și absorbiți cât de mult puteți.”

Skywarn poate fi o modalitate excelentă de a face contacte în timp ce învățați, iar forumuri precum Stormtrack sunt un alt loc bun pentru a vă conecta cu urmăritori experimentați. Vă puteți îmbunătăți șansele de a găsi un mentor luând în serios activitatea, concentrându-vă pe siguranță și asigurându-vă că interesul dvs. principal este vremea, nu adrenalina.

„suntem despre educație. Suntem despre contribuția la comunitate. Nu suntem despre adrenalină”, spune Lisius PM. „Suntem responsabili, în condiții de siguranță, vânători de furtuni grave, care sunt acolo pentru a prognoza și intercepta furtuni cu adevărat mari, pentru a le face fotografii frumoase și pentru a împărtăși ceea ce vedem și învățăm cu alte persoane.”

Revering spune: „un vânător de furtuni este cineva care călătorește din Canada în Mexic săptămâni la rând, are o vastă experiență și cunoștințe despre furtuni și meteorologie, tehnologie la bord și experiență citind o furtună. Un yahoo, poate, este cineva care are un interes în furtună alungare, dar nu este gata pentru un lucru real.”

acest conținut este creat și întreținut de o terță parte și importat pe această pagină pentru a ajuta utilizatorii să își furnizeze adresele de e-mail. Este posibil să puteți găsi mai multe informații despre acest conținut și despre conținut similar la piano.io

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: