Anorectoplastie sagitală posterioară (PSARP) Chirurgie

chirurgul nostru colorectal pediatric de renume internațional Alberto pe ecta, MD a introdus anorectoplastia sagitală posterioară (PSARP) în 1980. Această procedură a transformat tratamentul pentru copiii cu malformații anorectale (cunoscut și sub numele de anus imperforat). PSARP, cunoscut sub numele de „procedura Pull-through pe Ecca”, este acum standardul de tratament în întreaga lume.

PSARP este utilizat pentru a repara defectele care apar atunci când anusul și rectul copilului nu se dezvoltă corect în timpul sarcinii. Aceste defecte pot împiedica nou-născuții să aibă mișcări intestinale. Anterior, chirurgii au corectat aceste defecte cu o intrare abdominală — în esență intrând orbește. Acest tip de procedură a afectat frecvent nervii și tractul urogenital.

cu pacienții întinși pe stomac, chirurgii care utilizează PSARP au o viziune mult mai clară asupra operației. Chirurgia PSARP a redus foarte mult incontinența urinară și intestinală pe tot parcursul vieții și pierderea funcției sexuale care a rezultat din metodele chirurgicale anterioare.

Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a-l auzi pe Dr.pe Xusta explicând istoria PSARP.

ce condiții tratează PSARP?

PSARP a fost adaptat pentru a trata mai multe afecțiuni, inclusiv:

  • Cloaca
  • anomalie sinusală urogenitală, un defect de naștere rar care determină uretra și vagin să se contopească într-o masă Presacrală
  • , care sunt tumori în spațiul dintre rect și fundul coloanei vertebrale
  • fistule Recto-uretrale dobândite, o conexiune rară a tractului urinar inferior și a rectului
  • recto-vaginale fistule, o legătură anormală între rect și vagin
  • atrezie vaginală, un defect de naștere în care vaginul este închis sau absent
  • reoperații pentru boala Hirschsprung și alte anomalii urogenitale

ce se întâmplă înainte de operația PSARP?

PSARP este de obicei a doua din cele trei intervenții chirurgicale pentru repararea malformațiilor anorectale. În primul rând, chirurgii efectuează o colostomie și împart colonul copilului în două. Ele aduc fiecare capăt prin peretele abdominal pentru a forma două deschideri. Apoi scaunul trece într-o pungă de colostomie în afara corpului. Aceasta stabilește scena pentru PSARP, care apare de obicei atunci când bebelușul se recuperează și începe să crească și să se dezvolte normal, cu condiția ca chirurgul să aibă experiență în operație.

cum este controlată durerea în timpul operației?

durerea din abordarea sagitală posterioară este de obicei minimă. În timpul operației, copilul dumneavoastră va fi sub anestezie generală. În ziua intervenției chirurgicale și a doua zi, copiii pot necesita medicamente pentru durere pentru a le asigura confortul. După aceea, de obicei, copiii nu au nevoie de medicamente pentru durere.

ce se întâmplă în timpul operației PSARP?

cu pacientul aflat în poziție predispusă (cu fața în jos), chirurgul creează o incizie între fese care include întregul mecanism al sfincterului. Chirurgii separă apoi cu atenție rectul de tractul urogenital (uretra la bărbați și vagin la femei). Odată ce acestea sunt separate, chirurgii plasează rectul în centrul mecanismului sfincterului pentru a asigura cea mai bună șansă pentru controlul intestinului viitor pentru copil. Chirurgii reconstruiesc apoi mușchii sfincterului din jurul rectului.

Dr. pe Xusta explică operația completă PSARP în videoclipul de mai jos.

ce ar trebui să vă așteptați după operația PSARP?

s-ar putea să fiți surprins de cât de repede se recuperează copilul după operația PSARP.

când pacienții au o colostomie, ei rămân în spital timp de 24 până la 48 de ore după operația PSARP înainte de a merge acasă. La șapte zile după operație, pacienții de sex masculin al căror rect s-a deschis în tractul urinar (care este majoritatea pacienților de sex masculin), au o programare în ambulatoriu atunci când scoatem cateterul Foley.

la aproximativ 14 zile după operație, pacienții au o programare în ambulatoriu pentru a învăța cum să facă dilatații anale. Acest lucru ajută la menținerea anusului nou format al copilului dvs. deschis la dimensiunea corectă și, de obicei, nu este dureros.

de ce să alegeți Colorado pentru copii pentru chirurgia PSARP?

Dr.Alberto pe Oqusta a creat procedura PSARP și a efectuat-o mai mult decât orice alt furnizor. De asemenea, face parte dintr-unul dintre cele mai experimentate programe colorectale și urogenitale din lume. Centrul Internațional pentru îngrijirea colorectală și urogenitală are mai mulți chirurgi colorectali pediatrici dedicați, precum și alți medici în diferite specialități, cum ar fi urologie, ginecologie, Nefrologie, Neurochirurgie, Ortopedie și psihologie. Centrul are, de asemenea, asistenți medicali și asistenți medicali instruiți special în îngrijirea colorectală și urogenitală a copiilor.

echipa noastră de la children ‘ s Colorado a tratat mai mulți copii cu malformații anorectale decât orice altă instituție. Acest nivel de experiență și înțelegere ne-a permis să obținem rezultate excepționale pentru pacienții noștri. Echipa noastră sprijină pacienții și familiile de la diagnosticul prenatal până la vârsta adultă pentru a obține cel mai bun rezultat posibil în funcția intestinală, urinară, sexuală și reproductivă.

chirurgia și recuperarea PSARP sunt complexe. De aceea este important să lucrăm cu echipa noastră multidisciplinară, care include urologi pediatrici, ginecologi, neurochirurgi, nefrologi, chirurgi ortopedici, cardiologi, psihologi, asistenți sociali, practicieni avansați și asistente medicale. Echipa noastră este aici pentru a sprijini orice nevoie pe care dumneavoastră și copilul dumneavoastră o aveți ca urmare a unei malformații anorectale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: