ce este îngrijirea persoanelor cu dizabilități?

îngrijirea persoanelor cu dizabilități

îngrijirea persoanelor cu dizabilități la domiciliu este pur și simplu ajutor practic cu orice, de la sarcini de zi cu zi, cum ar fi treburile casnice și scăldatul, până la asistență cu nevoi complexe. Îngrijitorii cu dizabilități special instruiți pot fi angajați pentru a veni în casă și a da o mână.

o bună îngrijire poate sprijini funcția și poate ajuta persoanele afectate de dizabilități să trăiască independent și cu demnitate. Fiecare persoană cu dizabilități are provocări și nevoi diferite,deci nu poate exista o formulă unică pentru toate. Îngrijirea la domiciliu pentru adulții cu dizabilități va necesita o evaluare atentă pentru a afla ce sprijin este necesar și pentru a găsi persoana potrivită pentru a oferi acea îngrijire.

ce este un handicap?

o dizabilitate este o afectare fizică sau mentală, care are efecte semnificative și de lungă durată asupra capacității cuiva de a desfășura activitățile normale ale vieții de zi cu zi. Există peste 11 milioane de persoane în Marea Britanie care trăiesc cu dizabilități, care pot include pierderea membrelor, accident vascular cerebral, paralizie, dificultăți de învățare, cum ar fi sindromul Down și afecțiuni neurologice, cum ar fi scleroza multiplă și boala neuronului motor.

orice dizabilitate poate prezenta provocări. Mutarea, spălarea, gătitul și folosirea toaletei pot fi o luptă fără asistență. Cu toate acestea, cu sprijinul potrivit, viața cu dizabilități poate fi în continuare satisfăcătoare și plină de bucurie.

ce este îngrijirea la domiciliu a persoanelor cu dizabilități?

îngrijirea persoanelor cu dizabilități este pur și simplu ajutor practic cu orice, de la sarcini de zi cu zi, cum ar fi treburile casnice și scăldatul, până la asistență cu nevoi complexe, cum ar fi continența. Îngrijitorii special instruiți, cu experiență în lucrul cu persoanele care trăiesc cu dizabilități, pot fi angajați pentru a veni în casă și a da o mână de ajutor. Ei pot ajuta pentru doar o oră sau cam asa ceva, sau pot oferi supraveghere de 24 de ore, în funcție de nevoile individului.

îngrijitorii pot ajuta la utilizarea băii, ridicarea și transferul, spălarea, îmbrăcarea și multe altele. Îngrijirea la domiciliu poate fi flexibilă și poate fi adaptată oricăror nevoi în schimbare, ceea ce este deosebit de important dacă cineva este afectat de o boală degenerativă sau se află temporar cu handicap. Îngrijitorul potrivit poate ajuta fiecare individ să ducă o viață confortabilă și împlinită, în propria casă. Live in care for disabilities este, de asemenea, disponibil și un serviciu în care Hometouch este specializat.

odihnă și răgaz

îngrijirea persoanelor cu dizabilități nu trebuie să se întâmple în fiecare zi sau chiar în fiecare săptămână, poate fi utilizată pentru a oferi îngrijitorilor de familie ceva timp pentru a se odihni și a reîncărca bateriile. Să recunoaștem, cu toții avem nevoie de o pauză și, deși îngrijirea unei persoane dragi poate fi extrem de plină de satisfacții, poate fi, de asemenea, extrem de epuizantă, atât fizic, cât și mental.

îngrijirea de răgaz acționează pentru a înlocui îngrijirea pe care o oferă de obicei îngrijitorii de familie, astfel încât aceștia să aibă timp să aibă grijă de propria sănătate și bunăstare. Un îngrijitor cu dizabilități poate veni în casă în mod regulat sau ad-hoc și poate oferi sprijin pentru a permite îngrijitorului obișnuit să-și ia o vacanță, să facă mișcare, să socializeze sau doar să aibă ceva timp în jos.

finanțarea îngrijirii persoanelor cu dizabilități

chiar și în climatul financiar dificil de astăzi, sprijinul guvernamental poate fi disponibil pentru a ajuta la finanțarea îngrijirii. Puteți afla ce ați putea avea dreptul la această listă de verificare a beneficiilor. Cu toate acestea, primul lucru de făcut este să solicitați departamentului local de servicii sociale să efectueze o evaluare a sănătății și asistenței sociale. Un terapeut ocupațional vizitează de obicei persoana cu dizabilități în propria casă pentru a-și evalua nevoile și a scrie un plan de îngrijire.

alegerea îngrijirii potrivite

multor persoane afectate de dizabilități li se alocă un buget personal, primind plăți directe pentru a le permite să plătească pentru îngrijirea de care au nevoie. Acest lucru permite fiecărei persoane controlul să aleagă tipul de îngrijire pe care o va primi, când va fi administrată îngrijirea și să selecteze îngrijitorul potrivit pentru a oferi sprijin.

un înspăimântător 1 din 4 persoane cu dizabilități spune că nu au de ales și control asupra vieții lor de zi cu zi. Actul de îngrijire a subliniat importanța împuternicirii personale, deoarece controlul nu ajută doar la obținerea îngrijirii potrivite, ci și la creșterea bunăstării și a stimei de sine. Plățile directe permit persoanelor fizice să acceseze îngrijirea care li se potrivește cel mai bine. Acest lucru poate fi în propria lor casă, folosind o agenție precum HomeTouch pentru a introduce un îngrijitor care a fost verificat cu atenție și a verificat referințele. Alții pot prefera interacțiunea socială și zgomotul vieții susținute, o casă rezidențială sau un centru de zi.

este vorba despre dreptul de a lua personal decizii cu privire la modul de a trăi, astfel încât toată lumea să poată fi susținută să se bucure din plin de viață.

Aflați mai multe despre îngrijirea persoanelor cu dizabilități:

  • cine primește îngrijire pentru dizabilități?
  • cât costă îngrijirea răgazului?
  • cât costă îngrijirea la domiciliu pe oră?
  • înțelegerea live-in care
  • gadget-uri de Top pentru auto-ingrijire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: