Ce este FIV și care sunt avantajele și dezavantajele sale? – Centrul avansat de fertilitate din Texas

ce este FIV și care sunt avantajele și dezavantajele sale?

FIV implică furnizarea femeii cu medicamente injectabile pentru a crește mai mulți foliculi (ouă) în ovarul ei.
ouăle sunt extrase cu ajutorul ghidării ecografice transvaginale în timp ce pacientul se află sub sedare intravenoasă. Extracția foliculilor este de obicei rapidă aproximativ 20 de minute, iar întregul proces de creștere a ouălor și extracție durează aproximativ 12-17 zile. Ouăle (ovocitele) sunt apoi injectate cu sperma și crescute în laborator timp de 3-5 zile. În momentul recuperării ovulelor, partenerul de sex masculin suferă aspirația spermei din testicul sau epididim (care este adesea mult mai ușor decât o inversare a vasectomiei). Embrionii formați după 5 zile sunt înghețați și transferați în uter într-un alt ciclu care necesită doar pregătirea uterină.
cel mai mare avantaj al FIV este că poate depăși de obicei atât infertilitatea masculină, cât și cea feminină. Al doilea avantaj al FIV este că partenerul de sex masculin nu trebuie să fie supus unei intervenții chirurgicale în viitor în scopul contracepției.
dezavantajul FIV este că partenerul de sex feminin trebuie să fie supus injecțiilor hormonale timp de aproximativ 10-12 zile și există șanse mai mari de sarcină multiplă (deși de obicei este limitat la gemeni și nu la multipli cu număr mai mare).
inversarea vasectomiei poate să nu aibă întotdeauna succes. O perioadă de 6 luni poate fi necesară după inversarea vasectomiei pentru ca organismul să restabilească numărul acceptabil de spermatozoizi. Numărul de spermatozoizi necesar pentru actul sexual normal este de aproximativ 20 de milioane, iar mai mult de 5 milioane sunt adesea necesare pentru o inseminare intrauterină. Așteptarea mai lungă de 6 luni poate deveni un factor în reducerea șanselor de concepție dacă partenerul de sex feminin are mai mult de 35 de ani, moment în care rezerva ovariană începe să se diminueze rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: