ce este HALT: flămând, furios, singur, obosit

a opri înseamnă a opri brusc. Acronimul pentru H. A. L. T. așa cum știu mulți oameni în recuperare înseamnă foame, furios, singur și obosit. Pentru recuperarea dependenților și a alcoolicilor, acest cuvânt este modul în care își monitorizează starea de bunăstare fizică și mentală. Acordarea atenției dacă vă este foame, furios, singur sau obosit este extrem de util pentru a profita la maximum, mai ales atunci când vă aflați într-o nouă recuperare. Dependenții și alcoolicii care se recuperează recent se confruntă cu un nou mod de viață, care este o provocare. Ei învață cum să se adapteze la a fi curat și sobru și asta este o schimbare drastică.

acronimul HALT ajută la recuperarea dependenților să-și amintească să aibă grijă de ei înșiși. Când oamenii sunt beți sau drogați, ultimul lucru la care sunt atenți este dacă mănâncă sau nu, dorm, se simt furioși sau singuri. De fapt, tocmai aceste sentimente îi determină pe dependenți și alcoolici să folosească sau să bea. Prin urmare, învățarea de a lua notă de starea lor fizică și mentală este modul în care dependenții învață să aibă grijă de ei înșiși.

este posibil să fi experimentat HALT

toată lumea are momente când se confruntă cu foame, furie, singurătate și oboseală. Cu toate acestea, pentru persoanele aflate în recuperare, aceste sentimente pot fi periculoase. Potrivit cercetătorilor medicali de la Centrul Național pentru Informații Biotehnologice și cercetările lor privind prevenirea recidivelor, o recidivă emoțională este lipsa de îngrijire de sine, care include mâncarea suficientă, somnul suficient și vorbirea despre emoțiile tale.

în timpul unei recidive emoționale, indivizii nu se gândesc să folosească. Își amintesc ultima recidivă și nu vor să o repete. Dar emoțiile și comportamentele lor îi pregătesc pentru recidivă pe drum…numitorul comun al recidivei emoționale este îngrijirea de sine slabă, în care îngrijirea de sine este definită în general pentru a include îngrijirea emoțională, psihologică și fizică…un simplu memento al îngrijirii de sine slabe este acronimul HALT: flămând, furios, singur și obosit. (NCBI)

prin urmare, persoanele aflate în recuperare trebuie să practice niveluri ridicate de auto-îngrijire pentru a preveni recidiva, precum și pentru a se simți mai bine în general. Pentru mulți oameni aflați în recuperare, ei învață doar despre câtă hrană, somn și sprijin emoțional au nevoie pentru a rămâne pozitivi în ceea ce privește recuperarea lor, ceea ce scade dorința de a se droga sau de a se îmbăta.

foamea poate duce la decizii proaste

senzația de foame determină o persoană să fie ușor confuză și iritabilă. Experimentarea confuziei și iritabilității va duce la emoții mai supărătoare dacă foamea continuă. Senzația de foame este adesea greu de recunoscut pentru persoanele aflate în recuperare. Majoritatea dependenților și alcoolicilor au putut să meargă zile sau mai mult fără să mănânce. Și pentru mulți dependenți și alcoolici, au folosit și droguri și alcool ca o modalitate de a-și gestiona greutatea. Odată ce o persoană și-a recuperat instinctele de a mânca normal, învățăm că hrănirea corectă necesită atenție. Problema este că recuperarea este un proces lent de învățare, dar cu mâncarea, nu este exact timpul să greșești.

dacă o persoană nu dă corpului său combustibilul de care are nevoie, nu va răspunde în mod corespunzător provocărilor vieții. Dependenții și alcoolicii care sunt acum treji trebuie să-și rupă vechile obiceiuri de foame. O minte sobră are nevoie de mâncare. Poate părea destul de simplu să vă amintiți să mâncați, dar pentru recuperarea alcoolicilor și dependenților acesta este un nou mod de a exista. Oferind organismului suficientă hrană pe tot parcursul zilei, hormonii și nivelul de stres al unei persoane rămân mai aproape de normal.

furia de a experimenta oprirea

furia este incomodă pentru oricine. Pentru recuperarea dependenților și a alcoolicilor, supărarea nu este întotdeauna despre furie, ci despre sentimente rănite și frică. Emoțiile recuperării oamenilor sunt tandre. Pentru că odată au folosit droguri și alcool pentru a face față emoțiilor lor, atunci când sunt treji trebuie să facă față singuri. Furia acoperă petele dureroase ale fricii și rănirii. Prin urmare, atunci când o persoană în recuperare devine nebun, este o idee bună pentru ei pentru a verifica cu rețeaua lor de sprijin pentru a descoperi ceea ce este într-adevăr le deranjează.

ținerea în furie va duce doar la mai multă frică, mai multă durere și de acolo, ciclul va continua până când devine prea mult și persoana poate fi îndreptată spre o recidivă. Solicitând ajutor atunci când o persoană aflată în recuperare se enervează, se asigură că nu va recidiva. Ignorând furia, recuperarea oamenilor pierde, de asemenea, șansa de a-și dezgropa emoțiile dureroase pentru a le vindeca. Este întotdeauna cel mai bine să observați când sau ce vă face să vă supărați când sunteți în recuperare. Mai mult decât probabil va exista o temă comună, care pot fi abordate în detaliu cu un sponsor sau cu ajutorul unui consilier.

singurătatea poate fi dăunătoare

simțirea singurătății atunci când o persoană se recuperează de dependență și alcoolismul este de obicei normal. Începutul unui nou stil de viață, departe de vechea atmosferă de abuz de droguri și alcool, determină o persoană să se simtă în afara locului și singură. Vestea bună este că există tot mai mulți oameni în recuperare în fiecare zi și sunt acolo pentru a se sprijini reciproc. Este important să recunoaștem dacă singurătatea durează sau nu mai mult de o zi sau două. În acest caz, probabilitatea depresiei este posibilă. Depresia este frecventă în rândul multor alcoolici și dependenți care se află în recuperare. Acești oameni primesc ajutor pentru depresia lor-așa cum sunt pentru recuperarea lor.

dormi din belșug

a fi bine odihnit și nu obosit este un sentiment bun pentru corpul, mintea și sufletul tău. Pentru dependenții și alcoolicii care se recuperează recent, capacitatea lor de a adormi este adesea o provocare. La fel ca mulți alții în recuperare, timpul necesar pentru a se adapta la somn în mod normal are loc în aproximativ șase luni. Atunci când o persoană nu doarme suficient, este în afara ei și, de obicei, se supără altor persoane, deoarece sunt drenate. Este perfect acceptabil să încercați remedii naturale de somn atunci când vă aflați într-o nouă recuperare și nu numai.

scopul cu HALT este de a reaminti oamenilor în recuperare să aibă grijă de ei înșiși. Recuperarea este un stil de viață care necesită efort și dorință de a-l susține. Practicând oprirea, oamenii aflați în recuperare se protejează de pofte, stres, îngrijorare și frică. A fi flămând, furios, singur sau obosit provoacă reacții și experiențe slabe. Pentru dependenții și alcoolicii în recuperare, trebuie să facă tot ce este necesar pentru a-și face experiențele de viață mai pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: