Ce să fotografiați în zilele înnorate sau ploioase?

ca fotograf de călătorie, poate fi incredibil de frustrant și stresant atunci când ai timp limitat undeva și ești lovit de înnorat sau chiar de zile ploioase. Acest lucru mi s-a întâmplat recent când am fost într-o excursie de cinci zile într-un parc național. Am avut patru zile de cer gri și ploaie constantă. Poate fi dificil să te menții motivat, așa că iată câteva sfaturi despre ce să fotografiezi sau ce poți face în schimb în zilele înnorate sau ploioase.

Cloudy_Bodiam_Castle_

Editați, capturați și adăugați metadate la fotografii

dacă sunteți într-o misiune sau intenționați să trimiteți imagini într-o bibliotecă stoc, atunci fiecare imagine trebuie să fie subtitrată, locația adăugată și să aibă metadate atașate la ea. Deci, ar putea fi înțelept să folosiți timpul pentru a adăuga detalii fotografiilor în timp ce acestea sunt proaspete în mintea dvs. De asemenea, puteți folosi timpul pentru a începe editarea fotografiilor, de exemplu, parcurgând și ștergând toate greșelile evidente (adică mișcarea camerei) sau marcând cele pe care le considerați bune. Fiecare lucru mic pe care îl faci în timp ce ești plecat înseamnă mai puțină muncă când ajungi acasă.

locații Scout

aceasta este o strategie personală preferată a mea. Mergeți la locațiile pe care urma să le fotografiați și cercetați-le din prima mână. Cum ajungi acolo? Unde este parcarea? Care este cel mai bun moment al zilei pentru a-l fotografia? Găsiți cele mai bune unghiuri și vederi etc. Odată ce ați făcut munca la sol, înseamnă că atunci când aveți condițiile potrivite, știți exact unde să mergeți și ce fotografii să faceți.

Faceți portrete sau portrete de mediu

Dacă intenționați să fotografiați oameni, atunci zilele înnorate sunt un moment minunat pentru a face acest lucru. Lumina moale va însemna că fața lor va fi luminată uniform fără umbre dure. Sau, alternativ, uita-te pentru a captura portrete de mediu, cum ar fi arată oameni merge despre viața lor sau de locuri de muncă de zi cu zi.

folosiți condițiile pentru a captura portrete grozave. Sau includeți mai multe din împrejurimile persoanei pentru a vă ajuta să spuneți o poveste.

folosiți condițiile pentru a surprinde portrete grozave. Sau includeți mai multe din împrejurimile persoanei pentru a vă ajuta să spuneți o poveste.

faceți fotografii pe piețe

unele piețe sunt acoperite integral sau parțial, ceea ce înseamnă nu numai că puteți rămâne uscat și în afara ploii, dar nu contează cum este cerul. Dar chiar dacă piața nu este acoperită, tarabele vor fi astfel încât să puteți captura în continuare portrete și fotografii grozave ale mărfurilor aflate la vânzare.

piețele sunt un loc minunat pentru a merge la atunci când vremea nu este mare.

piețele sunt un loc minunat pentru a merge la atunci când vremea nu este mare.

prim-planurile detaliilor sunt minunate în zilele înnorate sau ploioase.

prim-planurile detaliilor sunt minunate în zilele înnorate sau ploioase.

capturați prim-planuri și detalii

o altă modalitate de a vă utiliza timpul este să vă concentrați pe captarea prim-planurilor. Ar putea fi decorațiuni frumoase sau plăci într-o moschee, sculpturile de pe un monument istoric sau designul izbitor din exteriorul unei clădiri. Alternativ, mergeți la un parc local și fotografiați flori locale sau chiar animale sălbatice; lista este nesfârșită.

fotografiați mâncarea

ar trebui să fotografiați mâncarea în călătoria dvs. ori de câte ori puteți, dar zilele acoperite de nori sunt excelente pentru fotografierea mâncării în aer liber, deoarece din nou nu veți avea lumină naturală și umbre dure. Deci, dacă vă îndreptați spre prânz (și este suficient de cald), stați afară și capturați masa înainte de a vă băga.

Folosiți lumina naturală în zilele înnorate pentru a fotografia mâncarea.

Folosiți lumina naturală în zilele înnorate pentru a fotografia alimente

fotografiați pădurile și cascadele

nu este un secret că cel mai bun moment pentru fotografierea cascadelor este după precipitații, deoarece acest lucru înseamnă că vor fi în plin flux. Dar s-ar putea să aveți și cazuri în care noroiul care se spală în râuri va da apei o culoare aurie suprarealistă. Pădurile sunt, de asemenea, minunate pentru a fotografia în zilele înnorate sau ploioase, deoarece te-ai găsi adesea sub un baldachin al copacilor, astfel încât cerul devine irelevant. Dar amintiți-vă că, dacă aveți de gând să fotografiați în condiții de lumină scăzută, ar trebui să utilizați în mod ideal un trepied pentru a evita să vă bateți ISO-ul.

cascada va fi în plin flux după precipitații.

cascada va fi în plin flux după precipitații.

dacă noroiul se spală în râu, ar putea da apei o culoare minunată.

dacă noroiul se spală în râu, ar putea da apei o culoare minunată.

faceți ceea ce ați planificat

uneori, cel mai bun lucru de făcut este să mergeți mai departe și să faceți ceea ce ați planificat să faceți oricum. Cel mai rău caz este că veți ajunge să cercetați locul pentru când vremea este mai bună, dar uneori puteți ajunge la câteva momente în care vremea vă oferă ceva dramatic. Și ține ochii deschiși! Doar pentru că acel peisaj sau scenă frumoasă este afectată de cerul gri nu înseamnă că există alte lucruri pe care nu le puteți fotografia.

 eram gata să împachetez și să plec acasă când în jurul orei 9 pm soarele a început să vină prin a-mi da această scenă dramatică.

eram gata să împachetez și să plec acasă când în jurul orei 9 pm soarele a început să vină prin a-mi da această scenă dramatică.

ia-ți ziua liberă

se simte greșit și te simți incredibil de vinovat, dar dacă ai avut câteva zile aglomerate sau obositoare, uneori, luând ziua liberă și doar relaxându-te, te-ar putea reîmprospăta și motiva pentru zilele în care ai vreme mai bună.

desigur, a fi pregătit înainte de a pleca și a avea un plan de lucruri de fotografiat în zilele ploioase sau înnorate poate fi de mare ajutor, dar cel mai important lucru de reținut este că nu poți controla vremea, așa că nu te gândi la asta ca la „ghinion” sau „timp pierdut”, ci mai degrabă ca la o provocare pe care trebuie să o rezolvi Creativ.

ce faci sau fotografiezi în zilele înnorate sau ploioase? Împărtășiți-vă ideile de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: