contul a fost suspendat anterior.

cam o dată pe lună visez la propria mea înmormântare. Visez la ea în atât de multe detalii încât aș putea să o pictez pentru tine.

este un cimitir pe un deal. Este frig, vânt și ploios, ceea ce probabil vorbește mai mult despre simțul normelor de gen decât orice altceva. Numărul de jelitori se schimbă de la vis la vis, dar nu este niciodată exact o scenă de mulțime. Uneori ambii părinți sunt încă în viață, uneori doar unul. Ocazional le-am supraviețuit pe amândouă, dar nu foarte des.

ca majoritatea tinerilor, am avut întotdeauna probleme să mă imaginez ca un bătrân. Dar realizând subconștientul meu a pus un pariu de acoperire pe mine nici măcar nu-l face atât de departe a fost destul de Boboteaza nedorite. În mod clar, o parte din mintea mea este îngrijorată și vrea ca celelalte părți să o știe. Ceea ce ridică întrebarea: cum cred că voi merge?

să vorbim despre factorii de risc. Nu sunt fumător. Cu siguranță nu sunt abstinent, dar faptul că cineva vine la înmormântarea mea imaginară sugerează că nu m-am strecurat leșinat într-un jgheab pe undeva. În plus, frica mea de dependență a fost întotdeauna puțin mai puternică decât tendința mea față de ea, ceea ce explică chestia nefumătorului și faptul că nu am luat niciodată droguri ilegale. Exersez destul de des, ceea ce s-ar crede că ar putea conta pentru ceva.

bolile de inimă sunt cel mai mare ucigaș din lume, iar cancerul nu poate fi niciodată redus. Dar sunt atât de obișnuite încât nu pot să mă gândesc de ce mintea mea ar fi atât de îngrijorată pentru ele încât să mă deranjeze în timp ce încerc să dorm. Și nu e ca și cum aș visa la stopuri cardiace sau chimioterapie ineficientă. Nu, dacă aceste vise înseamnă ceva, creierul meu așteaptă, sau mai degrabă se teme, ceva mai… insidios.

sinuciderea este cea mai mare cauză de deces din Marea Britanie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani. Am o istorie trecută, prezentă și, eventual, viitoare a depresiei. Șansele se scurtează într-un ritm alarmant. Dar cumva pur și simplu nu o văd sau nu mă las să o văd.

literatura medicală și dovezile anecdotice sugerează cu tărie că mulți suferinzi de depresie se gândesc sau s-au gândit la sinucidere într-un fel casual, neinteresat, ca și cum ar visa cu ochii deschiși. Chiar și cei care nu au simptome recunoscute de boli mintale raportează acest tip de gânduri suicidare.

fac asta când sunt în perioadele mele joase și o fac într-o manieră perversă organizată. Lucrez la înălțimi, unghiuri, sincronizare; este ca și cum aș planifica un jaf bancar sau o lovitură de snooker implicată în mod special (notă pentru cititorii americani — snooker-ul este ca piscina, dar pe o masă mai mare și jucat de oameni îmbrăcați ca hipnotizatorii din Vegas). Dar o fac fără pasiune și pe pilot automat.

chiar și la fundul stâncii absolute, când întunericul era atât de absolut încât era cu totul impenetrabil, am crezut o singură dată serios că sfârșitul vieții mele ar fi preferabil să-l trăiesc. Nu am luat măsuri pentru a acționa asupra ei (cum aș putea, depresia mea mi-a trimis corpul în modul de închidere aproape) și odată ce depresia mi-a luat puțin perna de pe față, am fost atât de îngrozită de acest impostor mental, încât nu m-am lăsat nici măcar să mă gândesc să gândesc așa de atunci.

poate că asta este. Visăm să facem lucruri pe care nu le-am lua în considerare niciodată să gândim, să nu mai vorbim de a face, în viața de veghe. Am reușit să minimalizez și să dau un context adecvat gândurilor mele sinucigașe în măsura în care, dacă lucrurile nu merg mai prost decât îmi imaginez confortabil, nu sunt niciodată probabil să acționez asupra lor. Dar odată gândit, un gând nu poate fi suprimat pe deplin și trebuie să-și găsească expresia într-un fel. Prin urmare, cam o dată pe lună visez la propria mea înmormântare.

dacă această poveste are un punct, este aceasta: mintea ta merge în unele locuri ciudate atunci când ești deprimat, sau anxios, sau altfel copleșit mental. Se va uita pentru a elibera presiunea oriunde și cu toate acestea se poate. Pentru a face acest lucru, poate din când în când să deseneze o schemă suicidară sau să vă arate propria înmormântare în detaliu. Și asta e bine.

sunt gândurile și visele tale și nu merită frica sau rușinea ta – cu excepția celor pentru singularitate și nefericita ta fază nu-metal. În schimb, știți că puteți învăța să le recunoașteți, să le faceți față și să le puneți în perspectiva lor corectă. Acest lucru nu este un lucru ușor de învățat cum să facă, eu sunt încă de învățare mine. Dar vorbind despre ele în mod deschis putem învăța împreună, și prin însăși actul de a face acest lucru, vom fi bine.

P. S. – Am destul de des acest vis când mă simt bine, ceea ce datorită prietenilor, familiei și a câtorva terapeuți excelenți care mi-au oferit timp, spațiu și instrumente pentru a începe să mă vindec, este de cele mai multe ori în aceste zile. Cu excepția faptului că atunci când mă simt bine, este o înmormântare vikingă urmată de cea mai fastuoasă trezire Irlandeză pe care lumea a văzut-o vreodată. Pun în testament că sunteți invitați cu toții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: