cum să te oprești pe patinele Inline (Rollerblade).

în loc să scape de sub control într-unul dintre cele 10.000 de lacuri minunate din Minnesota pe acele patine insatiabile noi sau modernizate (rollerblade), Robichon recomandă tuturor patinatorilor noi și veterani să învețe cum să frâneze călcâiul pe un teren plat ordonat, cu un instructor de calitate și o suprafață cu frecare ridicată, cum ar fi iarba uscată sau covorul. Suprafața cu frecare ridicată vă va împiedica roțile să se rostogolească liber de sub corpul dvs., în timp ce instructorul calificat (Robichon, desigur) vă va împiedica să vă răsfățați prea mult pe teren prea abrupt pentru pantalonii dvs. În timp ce echilibrat și pe teren plat, sunteți sigur de a practica Robichon pe trei pași cheie pentru a utiliza frâna de călcâi în condiții de siguranță și eficient.

cei trei pași cheie ai lui ROBICHON pentru oprirea de bază a frânei cu toc

Pasul 1: Strike O Pose (ajunge într-o poziție de echilibru)

poziția pregătită cu două picioare

înainte de a vă angaja frâna de călcâi, pregătiți-vă pentru succes. Pentru a vă pregăti pentru o oprire echilibrată, intrați într-o poziție echilibrată statică (fără mișcare) cu două picioare (patinată). Asigurați-vă că patinele sunt sub tine. Fiecare patină ar trebui să fie direct sub ischiul tău (oasele fundului); patina stângă sub ischiul stâng și patina dreaptă sub ischiul drept. Asigurați-vă că greutatea corporală este poziționată deasupra roților distribuite uniform între patine; 50/50. Cincizeci la sută din greutatea ta pe patina dreaptă și cincizeci la sută din greutatea ta pe patina stângă. Patinele dvs. ar trebui să fie paralele între ele îndreptate în aceeași direcție. Acum, flexează-ți ușor gleznele. Odată ce vă flexați gleznele, genunchii și șoldul vor răspunde în mod natural cu un flex corespunzător. Asigurați-vă că vă țineți nasul peste genunchi și genunchii peste degetele de la picioare. Gândiți-vă la alinierea nasului, genunchilor, degetelor de la picioare. Alinierea genunchilor nasului se bazează pe o distribuție a greutății corporale de 50/50 cu flexia gleznei descrisă mai sus. Este obișnuit ca patinatorii neinstruiți să se flexeze doar la talie, ceea ce face imposibilă o oprire a frânei cu toc. Țineți capul sus în direcția de deplasare în timp ce vă extindeți brațele în fața corpului; deasupra taliei și nu mai sus decât umerii. Menținerea mâinilor în aceste perimetre va promova echilibrul și va ajuta la prevenirea căderilor. Scopul tău, pe care ți-l dăruim, este să menții această poziție pe tot parcursul opririi frânei de călcâi. De exemplu, rezistați să vă aruncați brațele sub talie în timp ce vă îndoiți înainte la talie, ceea ce vă retrage genunchiul piciorului de susținere în spatele degetelor de la picioare, aruncându-vă dintr-o poziție funcțională de oprire a frânei cu toc. Puneți succint, aruncându-vă brațele sub talie, vă aruncați din nas, genunchi, alinierea degetelor de la picioare și nu veți avea succes în următorii doi pași de bază de oprire a călcâiului.

* (practicați mai întâi într-o poziție statică și apoi într-o poziție dinamică de alunecare cu două picioare).

Pasul 2: Foarfecă-ți patinele

pasul foarfecii cu frână înainte de patina acum de susținere (stânga)

în timp ce distribuiți 80% din greutatea dvs. pe patina dvs. de susținere fără frânare (de obicei stânga), glisați patina de frânare cu o lungime completă a patinei înaintea celeilalte. Frâna patinei dvs. de frânare trebuie să fie înaintea vârfului patinei dvs. fără frânare. Prin forfecarea patinei de frână complet înainte, veți genera pârghie pentru a opri corpul să se deplaseze înainte atunci când frâna este aplicată. Pentru o putere suplimentară de oprire, creșteți poziția foarfecelor până la o altă jumătate de lungime a patinei. Mențineți poziția foarfecii în timp ce efectuați Pasul 3.

Pasul 3: cuplați frâna

menținând în același timp poziția echilibrată a foarfecei aplicați plăcuța de frână ridicând degetele de la picioare spre nas. Adesea spunem „pop-A-wheelie”. Țineți roata din spate pe sol împreună cu frâna. După ce ați aplicat frâna, mențineți frâna cuplată și într-o foarfecă de lungime completă până când sunteți complet oprit. Asigurați-vă că mențineți tensiunea prin piciorul de frânare ușor flexat în și prin plăcuța de frână direct în asfalt. Acțiunea este similară cu săparea călcâiului piciorului pe o lopată și în pământ. Se aplică a treia lege a mișcării lui Newton: pentru fiecare acțiune există o reacție egală și opusă. Cu cât mai multă greutate corporală puteți poziționa în spatele frânei și direcționată în pământ, cu atât mai multă putere de oprire va fi cedată.

cuplarea frânei cu toc pe role
cuplarea frânei cu toc.

practică:

odată ce ați practicat cu succes aceste trei etape pe beton plat sau covor; o suprafață de frecare redusă, va fi bine pe cale de a aborda o oprire în jos. Vă recomandăm să luați cursul nostru OSB 1, 2 și 3 urmat de trail skate 1 înainte de a patina pe dealuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: