Cum se încălzește puiul prăjit congelat

pui prăjit
Jupiterimages/liquidlibrary/Getty Images

ce vrei de la comanda ta takeout de pui prăjit? Probabil doriți să fie crocant la exterior și delicios umed la interior. Și doriți ca condimentele să completeze puiul, dar să nu-l copleșească. Și că porțiunea este suficient de mare pentru a permite gustarea viitoare.

un banchet de pui și urmările sale

tu și prietenii tăi ați comandat o cantitate imensă de pui prăjit. La urma urmei, acea cutie specială de pui fierbinte de 60 de piese a sunat destul de bine și chiar ai părți libere pentru a merge cu ea. Dar acum îți dai seama că ochii tăi erau mai mari decât stomacul, și ți-a mai rămas o grămadă de pui.

uneori, destul este suficient. Nu simți cu adevărat că vei dori din nou pui prăjit a doua zi. Deci îl îngheți pentru utilizare ulterioară. E o idee bună.

cum să vă înghețați puiul rămas

lăsați puiul să se răcească puțin înainte de a-l îngheța, dar nu așteptați prea mult. Pentru a evita invaziile bacteriene, înghețați puiul în două ore.

pentru cele mai bune rezultate mai târziu, congelați puiul în mod corespunzător. Aceasta înseamnă a-l pune într-un recipient etanș, cum ar fi o pungă frigorifică etanșă etanșă. Pentru o asigurare suplimentară, înfășurați punga congelatorului în folie de aluminiu.

puiul prăjit congelat depozitat corect poate dura până la patru luni. Până atunci, cu siguranță veți fi dor de ea din nou!

decongelarea puiului

dacă vă dezghețați puiul în frigider, acesta va dura încă trei până la patru zile. Dacă vă grăbiți, puneți punga de pui într-un bol cu apă rece și asigurați-vă că apa nu se scurge. Se va dezgheța mai repede, dar trebuie să-l utilizați imediat.

cum să-l reîncălziți astfel încât să doriți să-l re-mâncați

veți obține cele mai bune rezultate prin reîncălzirea puiului prăjit în cuptor sau prin gătit prin convecție. Înainte de a utiliza orice metodă de reîncălzire, lăsați puiul să ajungă la temperatura camerei, care ar trebui să dureze 15-20 de minute. Acest lucru îl împiedică să piardă umezeala în timpul reîncălzirii, dar nu o lăsați prea mult!

după ce puiul a ajuns la temperatura camerei, așezați-l pe un suport de sârmă peste o tavă de foi și încălziți cuptorul la 350 F timp de aproximativ 15 minute. Rotiți temperatura până la 400 F pentru a asigura un exterior crocant. Încălziți încă 5-8 minute sau până când un termometru pentru carne arată că temperatura interioară este de 165 F.
dacă aveți un cuptor cu convecție pe blat, utilizarea acestuia este o modalitate ușoară de a reîncălzi rapid puiul și de a-i păstra crocantul. Modul în care căldura este distribuită uniform în cuptor asigură că toate piesele sunt încălzite în mod egal. Așezați bucățile de pui pe tava de copt și încălziți la 400 F timp de aproximativ 15 minute.

despre cuptorul cu microunde

da, este posibil să reîncălziți puiul prăjit în cuptorul cu microunde – în ultimă instanță. Dacă îl puneți doar pe o farfurie și apăsați butonul, se va dovedi UD la exterior și dur la interior. Pentru a minimiza acest tip patetic de rezultat, așezați bucățile de pui pe o farfurie cu microunde și înfășurați prosoape de hârtie cu microunde. Cuptorul cu microunde este ridicat timp de 30 de secunde la un moment dat, până când este încălzit. Nu va fi extra-crocant, dar va fi suficient de bun atunci când sunteți în zbor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: