David Satcher, MD, PhD

David Satcher, MD, PhD este director fondator și consilier Senior al Satcher Health Leadership Institute, care a fost înființat în 2006 la școala de Medicină Morehouse din Atlanta, Georgia. Misiunea Satcher Health Leadership Institute de la școala de Medicină Morehouse (SHLI/MSM) este de a dezvolta un grup divers de lideri excepționali în domeniul sănătății, de a avansa și de a sprijini strategii cuprinzătoare ale sistemului de sănătate și de a promova în mod activ politici și practici care vor reduce și, în cele din urmă, vor elimina disparitățile în domeniul sănătății. Programele Institutului reflectă experiența Dr. Satcher în îmbunătățirea politicii de sănătate publică, angajamentul său de a elimina disparitățile de sănătate pentru grupurile deservite, aruncând lumină asupra problemelor neglijate, cum ar fi sănătatea mentală și sexuală.

Dr.Satcher a depus jurământul ca al 16-lea chirurg general al Statelor Unite în februarie 1998 și a servit până în 2002. De asemenea, a ocupat funcția de al 10 – lea secretar asistent pentru sănătate în departamentul de sănătate și Servicii Umane din 1998-2001, făcându-l doar a doua persoană din istorie care a ocupat ambele funcții simultan. Mandatul său de serviciu public include, de asemenea, funcția de Director al centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrator al Agenției pentru substanțe toxice și registrul bolilor. El este singura persoană care a servit ca Director al CDC și chirurg General al Statelor Unite.

Dr.Satcher a deținut funcții de conducere de top la Universitatea Charles R. Drew pentru Medicină și știință, Colegiul Medical Meharry și școala de Medicină Morehouse. El a fost un Fellow Macy Foundation, Robert Wood Johnson Foundation Clinic Scholar, și un senior vizita Fellow al Fundației familiei Kaiser.

Dr.Satcher a deținut funcția de Director al Centrului Național de îngrijire primară (NCPC) la școala de Medicină Morehouse din 2002 – 2004. Acest lucru recunoaște angajamentul său lung de a elimina stigmatul atașat bolilor mintale, după cum reiese din sănătatea mintală: un raport al chirurgului General, primul raport al chirurgului general privind sănătatea mintală, lansat în timpul mandatului său de chirurg General.

în calitate de chirurg general și secretar asistent pentru sănătate, Dr.Satcher a condus efortul Departamentului de a elimina disparitățile rasiale și etnice în sănătate, o inițiativă care a fost încorporată ca unul dintre cele două obiective majore ale oameni sanatosi 2010. În 2005, a fost numit în Comisia Organizației Mondiale a Sănătății pentru determinanții sociali ai sănătății.

Dr. Satcher a primit peste 50 de grade onorifice și numeroase distincții, inclusiv premii de top de la Asociația Medicală Națională, Asociația Medicală Americană, Academia Americană a Medicilor de familie, Premiul special de recunoaștere Ronald Davis de la Colegiul American de Medicină Preventivă și simbolul H. O. P. E. Premiul pentru promovarea sănătății și prevenirea bolilor. A primit Premiul Benjamin E. Mays Trailblazer și Premiul Umanitar Jimmy și Rosalynn Carter pentru contribuții la sănătatea omenirii de la Fundația Națională pentru Boli Infecțioase.

anterior, Dr.Satcher a servit în Consiliul de Administrație al Johnson & Johnson, MetLife și Fundația CDC. De asemenea, a servit local în Consiliul de Administrație al United Way of Greater Atlanta si Fundația Comunitară pentru Greater Atlanta.

Dr.Satcher a absolvit Colegiul Morehouse din Atlanta, Georgia în 1963 și este membru al Phi Beta Kappa. Deține diplome de doctorat și doctorat de la Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio. Este membru al Alpha Omega Alpha Honor Medical Society și membru al Academiei Americane a Medicilor de familie, al Colegiului American de Medicină Preventivă și al Colegiului American al medicilor. Este membru al Academiei Naționale de științe, al celor 100 de bărbați negri din Atlanta și al Academiei Americane de Arte și științe.

un susținător al unui stil de viață sănătos prin activitate fizică și nutriție bună, Dr.Satcher este un alergător avid, vâslaș și grădinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: