diferența dintre glaucom și cataractă

  • postat pe: Oct 1 2019
  • De: Hill Harcourt

în timp ce atât glaucomul, cât și cataracta sunt afecțiuni oculare degenerative (progresive) care pot provoca pierderea permanentă a vederii, cele două sunt complet diferite. Dr. Frank Burns oferă cu mândrie diagnosticul și tratamentul ambelor afecțiuni și vom explora în continuare diferențele.

glaucomul este o boală care dăunează nervului optic care transportă informații de la ochi la creier. Această deteriorare se datorează, de obicei, întotdeauna hipertensiunii oculare sau presiunii crescute în ochi. Glaucomul este adesea observat pentru prima dată că afectează vederea periferică sau vederea laterală și se agravează treptat. În timp ce glaucomul este de obicei asociat cu bătrânețea, afecțiunea se poate prezenta la bebeluși și copii ca glaucom congenital. Cele două forme principale ale acestei boli sunt glaucomul cu unghi deschis și cu unghi îngust. În glaucom cu unghi deschis. Cea mai comună dintre cele două este unghiul deschis, ceea ce înseamnă că unghiul dintre iris și cornee este larg și fluidul trece încet prin canalul de drenaj, provocând o înfundare treptată.

glaucomul cu unghi îngust, pe de altă parte, are un unghi îngust între iris și cornee, iar lichidul trece rapid prin canalul de drenaj, provocând un blocaj brusc. Cataracta este, de asemenea, o afecțiune legată de vârstă, dar afectează vederea prin încețoșarea lentilei ochiului, ceea ce duce la estomparea și eventuala pierdere a vederii. Când îmbătrânim, lentila devine mai groasă și mai puțin flexibilă, iar țesuturile încep să se descompună și să devină înnorate. Această întunecare face ca lumina să se împrăștie pe măsură ce trece. Cu toate acestea, cataracta poate fi, de asemenea, congenitală (prezentă la naștere) sau poate apărea după leziuni oculare sau poate fi cauzată de alte boli. Cataracta este de obicei observată atunci când există dificultăți de a vedea obiecte în depărtare și când vederea nocturnă este afectată din cauza strălucirii și a halourilor din jurul luminilor.

când vine vorba de tratament, deteriorarea vederii cauzată de glaucom este din păcate ireversibilă. Scopul este de a reduce presiunea din ochi pentru a preveni în continuare progresul afectării vederii. Acest lucru se face de obicei prin utilizarea picăturilor de ochi medicamentate sau printr-o procedură numită trabeculoplastie cu laser care creează găuri mici în canalul de drenaj. Middletown Eye Care este mândru să ofere pacienților iStent, un dispozitiv medical mic care este implantat în ochi pentru a reduce permanent presiunea oculară.

cataracta pe de altă parte sunt tratabile ori de câte ori acestea afectează în mod substanțial viziunea și activitățile de zi cu zi. Chirurgia cataractei implică ruperea lentilei înnorate prin facoemulsificare și înlocuirea acesteia fie cu o lentilă monofocală, fie cu o IOL premium care poate reduce sau elimina nevoia de ochelari de citit. Middletown Eye Care oferă unele dintre cele mai noi tehnologii disponibile, inclusiv RESTOR, Tecnis Multifocal și Symfony lens pentru a restabili atât viziunea apropiată, cât și cea Îndepărtată.

contactați Middletown Eye Care din Louisville, KY pentru a afla mai multe despre cataractă și glaucom și opțiunile de tratament oferite de Dr.Frank Burns. Sunați la 502.245.0305 sau faceți clic aici.

etichetat cu: cataracta, glaucom, iStent

postat în: Blog, Chirurgie Cataracta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: