Este posibil ca Star Wars să fi explicat de ce Leia și-a „amintit” Padm-ul

Star Wars să fi explicat în cele din urmă de ce leia a putut să-și amintească Padm-ul, în ciuda faptului că mama ei a murit la câteva momente după naștere. În întoarcerea Jediului, Luke a vorbit cu sora sa Leia despre mama lor. Potrivit prințesei adoptate, mama ei a murit când era tânără și tot ce își poate aminti sunt imagini și sentimente. „Era foarte frumoasă”, i-a spus Leia lui Luke. „Amabil, dar trist.”

dialogul a avut sens perfect în contextul Întoarcerea Jedi. În romanul filmului din 1983, James Kahn a extins acest lucru pentru a sugera că Anakin nu știa că iubita lui era însărcinată când a devenit Darth Vader; după nașterea lor, ultimul dintre Jedi a decis că este prea periculos să țină gemenii împreună și astfel Luke a fost dus la Tatooine de Obi-Wan, în timp ce Leia a mers la Alderaan cu mama lor. George Lucas a renunțat la această abordare în Star Wars Episodul III: Revenge Of The Sith, dezvăluind că Padm XV a murit în timpul nașterii. Cum ar putea Leia să-și amintească de Padm, eventual, de la el? Dacă a fost o abilitate ciudată de forță, de ce Luke nu avea amintiri similare?

Related: Star Wars: C-3PO ‘s Plot-comod Memory-Wipe a fost întotdeauna planificat

după toți acești ani, cea mai recentă carte Star Wars – Queen’ s Shadow de E. K. Johnston – ar fi putut oferi un răspuns. Cartea explorează relația dintre Padm XV și slujnicele ei, inclusiv Sab XV – Regina momeală a Star Wars Episodul I: Amenințarea fantomă care a fost interpretat de Keira Knightley. După moartea lui Padm, Sabhixt și iubitul ei Tonra au decis că nu sunt dispuși să privească pur și simplu de pe margine, deoarece Republica a devenit Imperiu. Erau încă îndurerați când au fost contactați de senatorul Bail Organa, care în acest moment al cronologiei contacta oameni în care putea avea încredere pentru a începe Rebeliunea.

această idee este de fapt ridicată din Vechiul univers extins Star Wars. Potrivit Star Wars: The Force Unleashed Ghid de campanie, după moartea lui Padm, Sab7xtix s-a dedicat opunerii Imperiului. Ea și-a unit forțele cu Bail Organa și a devenit unul dintre trimișii Săi cheie, călătorind prin galaxie și stabilind celule de rezistență. Mai mult, ea a ajutat-o și pe tânăra prințesă Leia, îndrumând-o în chestiuni de etichetă și diplomație a instanței.

presupunând că ceva similar s-a întâmplat în noul canon Star Wars, este posibil ca aceasta să fie sursa confuziei; Leia nu-și amintea deloc de Padm, ci de Sab7xt. În mod evident, arătau suficient de asemănător încât Sab7xtx ar putea imita Regina în mai multe situații cu mize mari și, ca prieteni apropiați, ar putea să se dea drept Padm_txtx fără efort. Și, având în vedere că cauțiunea știa cât de apropiate erau Padm-urile și Sab-urile (și că fosta roabă dovedise de mult că poate păstra un secret), este în întregime rezonabil să presupunem că va fi numărată printre puținii de încredere care știau adevărul despre Leia. Este un gând destul de frumos că Padm a avut încă o prezență în creșterea Leia.

sustinerea acestei teorii este faptul ca Sab5 nu apare in alta parte in noul canon Star Wars al lui Lucasfilm. Este absentă mai ales în Leia, Prințesa Alderaanului, un roman de Claudia Gray care a explorat primele zile ale lui Leia în Senat și a dezvăluit cum s – a implicat pentru prima dată în rebeliune; Leia a descoperit unii dintre cei mai apropiați aliați ai tatălui ei-iar Sabin nu era printre ei. Având în vedere că opoziția față de imperiu a fost o afacere periculoasă, se pare că Sabin nu a supraviețuit în anii adolescenței lui Leia. Așa cum Leia și-a amintit pe jumătate, a murit când prințesa era tânără.

actualizare: James Kahn, autorul întoarcerea romanizării Jedi, a ajuns să ofere o claritate suplimentară poveștii de fundal furnizate în cartea sa:

„ideea ridicată aici despre Anakin – în întoarcerea Jediului – neștiind că Padme era însărcinată când a devenit Darth Vader, așa că gemenii au fost mai târziu separați pentru siguranța lor și duși pe diferite planete și părinți adoptivi-aceasta este ultima rămășiță a unei povești de fundal pentru Leia pe care am scris-o în prima schiță a lui ROTJ. În scris romanizarea am simțit Leia a fost obtinerea shrift scurt oarecum, așa că am inventat un backstory întreg elaborat despre circumstanțele nașterii ei, și creșterea ulterioară pe Alderaan. A fost singurul lucru pe care l – am scris care a fost tăiat sau mi s-a spus să pierd când am scris al doilea proiect-pentru că, fără să știu, desigur, George Lucas avea propriile sale idei despre povestea ei de origine. Ce tupeu! Am tăiat cu atenție secțiunea – dar referința citată aici este aparent o rămășiță din acea narațiune care a trecut cumva. Cred că am ratat-o, la fel și oamenii Lucasfilm. Și nu – l ai.”

mai mult: scorurile Star Wars Prequel Rotten Tomatoes s – au schimbat (mult) de-a lungul timpului

date cheie de lansare
  • Star Wars 9 / Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)Data lansării: Dec 20, 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: