este surprinzător de ușor să creați halucinații fără medicamente, conform științei

 halucinații fără medicamente
puteți induce halucinații puternice — fără medicamente — folosind unele obiecte obișnuite de uz casnic.
Scam School / YouTube
  • creierul uman poate halucina de la sine — nu sunt necesare medicamente.
  • este surprinzător de ușor să-ți păcălești creierul să vadă și să audă lucruri care nu sunt de fapt acolo.
  • un mediu de privare senzorială intensă poate induce halucinații puternice — efectele asupra simțului vederii și sunetului încep de obicei să apară după aproximativ 10 până la 30 de minute.
  • aceste halucinații urmează principiile unui fenomen științific cunoscut sub numele de efectul Ganzfeld, în care creierul tău răspunde la „un câmp de stimulare uniform nestructurat” prin amplificarea zgomotului neuronal.

creierul uman este un lucru remarcabil. Poate face lucruri pe care rudele noastre primate sunt la mii-poate chiar milioane-de ani de evoluție, iar cele mai complexe mașini ale noastre nu sunt nici măcar aproape de a concura cu puterile noastre de conștiință și ingeniozitate superioare.

și totuși, cei aproximativ 100 de miliarde de neuroni sunt, de asemenea, incredibil de fragili.

dacă cel mai mic lucru nu merge bine cu o anumită conexiune — poate ceva eșuează sau o anumită cale neuronală este blocată — lucrurile se pot destrăma foarte repede.

și, destul de ciudat, chiar și fără leziuni sau defecțiuni structurale, creierul uman poate deveni ciudat de la sine — se dovedește că este surprinzător de ușor să-l păcălești să vadă și să audă lucruri care nu sunt de fapt acolo.

și nu, nu vorbim despre a lua o grămadă de droguri pentru a te face să ai halucinații. Creierul poate face toate acestea de unul singur, trebuie doar să știi cum să-l manipulezi corect.

după cum demonstrează băieții din acest videoclip școlar înșelător din 2016, dacă creați o situație de deprivare senzorială intensă folosind unele obiecte obișnuite de uz casnic, puteți induce unele halucinații cu adevărat puternice care vă încurcă atât simțul vederii, cât și sunetul.

vei avea nevoie de:

  • foi de lumină, hârtie albă
  • bumbac padding
  • benzi de cauciuc
  • papetărie, inclusiv foarfece, bandă, un capsator, și șir
  • un videoclip YouTube de televiziune vechi zgomot alb sau statice care rulează neîntreruptă timp de cel puțin 30 de minute
  • căști de anulare a zgomotului

Urmăriți videoclipul pentru a afla cum folosesc fiecare dintre aceste lucruri pentru a se lipsi practic de orice intrare senzorială și încercați-vă singuri.

efectele încep de obicei să apară după aproximativ 10 până la 30 de minute.

după 20 de minute, băieții de la școală au raportat că au văzut „flori de culoare”, ca atunci când vă frecați pleoapele, care ar forma în curând forme precum siluetele dinozaurilor, meduzele și Ochiul lui Sauron.

 crearea halucinațiilor fără medicamente
creierul nostru răspunde la privarea senzorială prin amplificarea zgomotului neuronal într-un efort de a găsi semnale vizuale lipsă.
Scam School / YouTube

unul a auzit țipete, iar celălalt a auzit râsete.

sună ca taurii – – -? Ei bine, sigur, trebuie să luăm cuvântul a doi tipi de pe YouTube pentru acest scenariu special, dar ceea ce fac ei urmează de fapt principiile unui fenomen științific real cunoscut sub numele de efectul Ganzfeld.

efectul Ganzfeld descrie modul în care atunci când ești expus la „un câmp de stimulare uniform nestructurat” — cum ar fi să vezi negru și să auzi constant static la televizor — creierul tău răspunde prin amplificarea zgomotului neuronal într-un efort de a găsi semnale vizuale lipsă.

acest lucru poate duce la halucinații vizuale și auditive, așa cum descriu băieții din videoclip.

desigur, fiecare persoană va experimenta efectul în moduri diferite.

când Derek de la Veritasium și — a încercat propria versiune de privare senzorială-blocându-se într — o cameră anechoică ultra-liniștită timp de 45 de minute-a demascat mitul că lipsa stimulării te-ar înnebuni, dar a raportat câteva senzații ciudate.

„poate că cel mai ciudat lucru pe care l-am observat a fost simțul inimii mele”, spune el.

„am simțit că pompează foarte tare și am simțit, aproape ca sângele care se împinge prin mine. Nu era ca și cum l-aș fi auzit, era ca și cum l-aș fi simțit. Și mă simțeam ca și cum, într-un fel, inima îmi tremura corpul. A fost ceva ciudat.”

vezi și: experții cercetează utilizarea implanturilor cerebrale pentru tratarea afecțiunilor medicale — dar pot modifica modul în care pacienții văd lumea în moduri potențial periculoase

Acum urmăriți: videoclipuri populare de la Insider Inc.

Acum urmăriți: videoclipuri populare de la Insider Inc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: