este Ziua aprecierii pisicilor!

imagine pentru ziua aprecierii pisicii!

cu toții apreciem pisicile noastre de companie … ei bine, poate nu atunci când caută atenție la 3 dimineața!

cu Ziua aprecierii pisicii care vine pe 29 octombrie, este un moment bun pentru a face bilanț și a verifica dacă oferiți un mediu stimulativ și faceți tot ce puteți pentru a vă asigura că pisica dvs. are o viață lungă și sănătoasă. Luați în considerare următoarele și arătați pisicuta dvs. cât de mult apreciați compania ei!

Controale Veterinare Regulate. Pisicile îmbătrânesc mult mai repede decât oamenii și sunt stăpâni la deghizarea bolilor și a rănilor. Vizitele regulate permit medicului veterinar să verifice aceste boli „ascunse” și să evalueze starea de sănătate a pisicii tale. Frecvența acestor verificări depinde de starea de sănătate și de vârsta pisicii tale. Lucrați cu medicul veterinar pentru a determina cel mai bun program pentru pisica dvs. Vizitele regulate vă ajută, de asemenea, medicul veterinar să vă țină pisica la curent cu vaccinările și prevenirea paraziților.

dieta și controlul greutății. Până la 50% dintre pisicile cu vârsta peste 5 ani sunt considerate supraponderale sau obeze. Asigurarea faptului că pisica ta mănâncă dieta potrivită pentru etapa ei de viață—și cantitatea potrivită—poate face o diferență uriașă în menținerea greutății ideale a pisicii tale. Consultați medicul veterinar pentru a vă asigura că alimentele pe care le hrăniți sunt adecvate și că pisica dvs. are greutatea ideală. Dacă nu, dezvoltați un plan de scădere în greutate cu medicul veterinar; nu reduceți pur și simplu volumul alimentelor sale actuale, deoarece acest lucru va duce la malnutriție. Nu uitați să oferiți din când în când tratamente aprobate de veterinar!

apă. Poți duce un cal la apă, dar nu-l poți face să bea. Același lucru este valabil și pentru unele pisici! Unele pisici sunt sclifosit cu modul în care primesc apa lor și unele pisici pur și simplu nu le place în cazul în care vasul lor de apă se află. Dacă aveți o pisică fină, încercați să mutați vasul de apă într-o locație nouă sau să creați interes introducând o fântână de apă pentru pisici. Spălați vasul de apă al pisicii cel puțin o dată pe zi și reumpleți-l cu apă curată proaspătă frecvent pe tot parcursul zilei.

Cutii de gunoi. Un litterbox curat proaspăt este o necesitate. Cutiile de gunoi curățate rar pot duce la eliminarea pisicilor în zonele din afara cutiei de gunoi și pot duce la probleme urinare la pisici. Dacă țin urină, pot dezvolta infecții ale tractului urinar. Îndepărtați deșeurile de două ori pe zi și curățați bine cutiile de gunoi în fiecare săptămână pentru a vă menține pisica fericită. Mai important, regula generală pentru numărul de cutii de gunoi este să aveți încă o cutie de gunoi decât numărul de pisici din casa dvs. (2 pisici = 3 cutii de gunoi).

exercițiu și joacă. Exercițiile fizice, timpul de joacă și jucăriile interactive nu numai că ajută la stimularea mentală a pisicii, ci încurajează pisica să facă mișcare, ceea ce este atât de important pentru sănătatea generală a pisicii tale. Dacă pisica dvs. este supraponderală și lucrați pentru a-i reduce greutatea, exercițiile fizice vă vor ajuta cu siguranță să pierdeți kilogramele în plus. Luați ceva timp pentru a juca jocuri de alungare și aruncare cu pisica dvs. folosind jucării cu stâlp sau baghetă sau o minge de pisică. Încercați un alimentator de puzzle pentru a adăuga unele stimulare și joc independent.

stinghii și posturi. Pisicile au un instinct natural de a zgâria. Se zgârie pentru a-și marca teritoriul și, de asemenea, pentru a-și scurta și condiționa ghearele. Zgârierea permite, de asemenea, pisicilor să-și întindă întregul corp și să-și flexeze picioarele și ghearele. Cu toate acestea, zgârierea pe cea mai bună canapea din piele nu este ideală! Luați în considerare un post de zgâriere cu stinghii și pete ascunse. Acest lucru permite stimularea zgârieturilor de care are nevoie pisica dvs., un loc în care să se așeze pentru a privi păsările sau veverițele afară și un loc în care să se ascundă atunci când trebuie să fie singură.

LifeLearn News

Notă: Acest articol, scris de LifeLearn Animal Health (LifeLearn Inc.) este licențiat la această practică pentru uzul personal al clienților noștri. Orice copiere, imprimare sau distribuire ulterioară este interzisă fără permisiunea scrisă expresă a Lifelearn. Vă rugăm să rețineți că informațiile de știri prezentate aici nu înlocuiesc o consultare adecvată și/sau o examinare clinică a animalului dvs. de companie de către un medic veterinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: