faceți o baie fierbinte, ardeți calorii și Îmbunătățiți-vă sănătatea

luarea unei băi fierbinți arde într-adevăr la fel de multe calorii ca o plimbare de treizeci de minute? Răspunsul este o poate certă. Trebuie să crezi că toate saună și cadă cu hidromasaj pasionații de acolo sunt pe ceva, mai ales că sauna este practic un sport național în Finlanda. Din păcate, singurul studiu științific recent care se ocupă de această întrebare a folosit un grup statistic mic, iar participanții au fost toți bărbați. Dar există indicii că a lua o baie fierbinte poate avea efecte pozitive asupra sănătății și da, arde câteva calorii mai mult decât să stai.

cum arde o baie fierbinte calorii?

studiul de baie fierbinte realizat de Dr.Steve Faulkner de la Universitatea Lough borough a încercat să măsoare numărul de calorii arse, nivelul zahărului din sânge și răspunsul inflamator la subiecții care au luat parte. Înmuierea într-o cadă cu hidromasaj dilată vasele de sânge, crescând absorbția oxigenului de către organism. Deoarece este nevoie de calorii pentru a arde oxigenul, există o creștere a numărului de calorii pe care le arzi. În cadrul studiului, scopul băii fierbinți a fost creșterea temperaturii corpului de bază cu un grad centigrad.

care sunt celelalte beneficii pentru sănătate?

o constatare interesantă din studiu este că o baie fierbinte poate ajuta la menținerea glicemiei stabile. Douăzeci și patru de ore după înmuierea într-o baie fierbinte timp de o oră, nivelurile de zahăr din sânge au fost măsurate la fiecare dintre participanți. Grupul de control, care a condus bicicletele timp de o oră, a fost supus aceleiași măsurători de douăzeci și patru de ore. Nivelurile maxime de zahăr din sânge au fost cu zece la sută mai mici la scăldători decât la cicliști.

oamenii de știință se referă la creșterea temperaturii corpului în acest fel ca ‘încălzire pasivă’, iar studiul a arătat că declanșează răspunsul antiinflamator, lucru care se întâmplă și atunci când facem exerciții fizice. Răspunsul antiinflamator la participanți a fost similar, indiferent dacă au făcut o baie fierbinte sau au mers cu bicicleta. Deoarece inflamația este cauza multor boli, aceasta este o constatare semnificativă. În 2015, un alt studiu, de asemenea, cu doar bărbați, a indicat că petrecerea timpului în saune poate reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

încă din 1999, au fost întreprinse studii privind încălzirea pasivă. Philip Hooper de la Centrul Medical McKee din Colorado a făcut primul studiu de grup și a folosit subiecți care aveau diabet de tip II. Diabeticii din studiul său au arătat o îmbunătățire a nivelului de zahăr din sânge și chiar o dependență redusă de insulină. Unii dintre subiecți au pierdut și greutatea. În timp ce exercițiile fizice sunt recomandate pentru o sănătate bună, McKee a concluzionat că terapia cu cadă cu hidromasaj ar putea oferi unele dintre aceleași beneficii pentru pacienții care nu au putut să facă exerciții fizice.

cum îți îmbunătățește o baie fierbinte sănătatea?

oamenii de știință cred că mecanismul care produce aceste rezultate încurajatoare este fabricarea mai multor proteine de șoc termic în organism. Aceste proteine cresc ca răspuns la stres, indiferent dacă este cauzat de exerciții fizice sau supraîncălzire. Un indiciu care susține această teorie este că diabeticii de tip II au mai puține proteine de șoc termic în sângele lor. Dilatarea vaselor de sânge și creșterea fluxului sanguin dintr-o baie fierbinte este, de asemenea, benefică pentru diabetici și pentru oricine are hipertensiune arterială.

un lucru pe care trebuie să-l amintiți, totuși, este că aceste beneficii nu îmbunătățesc tonusul muscular și capacitatea pulmonară, cum ar fi exercițiile fizice. Obținerea de exerciții fizice regulate beneficiază, de asemenea, organismul prin creșterea colesterolului HDL bun și reducerea trigliceridelor nesănătoase din sânge. Clinica Mayo recomandă oamenilor fie să exercite moderat timp de 150 de minute pe săptămână, fie să aibă un antrenament intens pentru jumătate din această perioadă de timp.

verdictul privind băile fierbinți

deci, care este linia de jos? Puteți pierde aceleași 140 de calorii prin înmuiere timp de o oră într-o cadă cu hidromasaj, după cum puteți face o plimbare de 30 de minute. Ambele activități sunt bune pentru dvs. în moduri diferite și nici una nu ar trebui să o înlocuiască exclusiv pe cealaltă. O notă interesantă despre studiile de baie fierbinte este că temperatura apei a fost de aproximativ 104 grade Fahrenheit, la fel ca în cele mai multe căzi cu hidromasaj. Asta sună ca o justificare pentru cumpărarea unuia pentru punte sau terasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: