‘impact curajos’: Barbara Ross-Lee, DO, trailblazer pentru femei și minorități, se retrage

în lunga sa carieră, Barbara Ross-Lee, DO, a rupt în mod repetat barierele și a ajutat la deschiderea căilor pentru femei și minorități în profesia medicală osteopatică. În aprilie, s-a retras din funcția de vicepreședinte pentru științe ale sănătății și Afaceri medicale la New York Institute of Technology College of Osteopathic Medicine (NYITCOM). Do examinează o carieră care, la fel ca profesia medicală osteopatică, a fost caracterizată prin determinare împotriva tuturor șanselor.

„aceasta este o profesie cu moxie. Iar și Iar, am refuzat să renunțăm și am refuzat să urmăm calea ușoară”, a spus Dr.Ross-Lee în livrarea adresei memoriale A. T. Still către Camera Delegaților AOA în 2011, în ceea ce spune ea este unul dintre cele mai mândre momente din cariera ei.

Dr. Ross-Lee nu și-a pierdut niciodată din vedere obiectivul de a deveni medic, chiar și atunci când majoritatea studenților la medicină din clasă și a medicilor în practică nu arătau ca ea.

refuzul ei de a urma calea ușoară a determinat-o să devină prima femeie afro-americană numită decan al unei școli medicale din SUA și primul medic osteopatic care a devenit Robert Wood Johnson Health Policy fellow.

„impactul ei curajos ca medic, lider medical academic și deschizător de drumuri a creat perturbări necesare și restante ale normelor sociale de rasism și inechitate de gen, deschizând o cale de diminuare a disparităților de sănătate și de sporire a diversității conductei forței de muncă a medicilor”, spune CEO-ul AOA, Adrienne White-Faines, MPA. „Dar, prin călătoria ei, ea a inspirat, de asemenea, sute, dacă nu mii, de potențiale femei executive de culoare, ca mine, cu viziunea posibilității.”

un disruptor social

Dr. Ross-Lee spune că trăirea prin mișcarea pentru Drepturile Civile a determinat-o să-și dea seama că există tot felul de modalități de a face progrese, fie că este vorba de demonstrații externe, fie de lucrul intern prin sisteme instituționale.

” una dintre cele mai mari perturbări ale mele a fost fondarea programului de burse pentru politica de sănătate a AOA, deoarece mi-a oferit ocazia de a contesta conducerea emergentă a profesiei pentru a avea o viziune mai largă asupra diversității”, spune dr.Ross-Lee.

perturbările sociale ca acestea au inspirat conducerea pentru a ajuta la modelarea medicinei, astfel încât medicii să arate ca populațiile pe care le servesc. Câștigarea încrederii și înțelegerii de la pacienți se face mai bine dacă medicul arată ca pacientul sau provine din comunitatea pacientului, potrivit dr.Ross-Lee.

„fiecare interacțiune medic-pacient este o interacțiune culturală”, spune ea. „Este important să avem o forță de muncă diversă, astfel încât, din perspectiva pacientului, să poată stabili încredere în medicul lor, dar din punctul de vedere al medicului, trebuie să înțelegem că cultura este extrem de importantă în interacțiunea dinamică dintre pacienți și medici.”

Dr.Ross-Lee atribuie perturbarea ei socială în rândul pacienților, medicilor și educatorilor imprevizibilității.

„trebuie să angajezi oamenii într-un mod la care nu se așteaptă, pentru că acolo este părtinirea”, spune ea. „Părtinirea este că oamenii se comportă în moduri în care se așteaptă să se comporte pe baza unui fel de credință izolată. Nu poți fi previzibil.”

oportunități viitoare

în ciuda anunțării retragerii sale din NYITCOM, munca Dr.Ross-Lee nu s-a terminat. Ea își asumă oportunități care îi vor permite să se uite la alte funcții în educația medicală pentru a aduce o perspectivă nouă asupra medicinei osteopatice.

„odată ce vă anunțați retragerea, este uimitor pentru mine câte oportunități minunate apar”, spune dr. Ross-Lee, care va servi ca consultant la divizia internațională a Asociației centrelor de sănătate academică.

Larry Wickless, DO, președintele Fundației Osteopatice Americane (Aof), l-a nominalizat și pe Dr.Ross-Lee pentru a servi în Consiliul AOF.

„farfuria mea este plină”, spune ea. „Dar cel puțin nu trebuie să dau un ceas, deci cum e asta?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: