intrarile si iesirile de terapie fizică pentru torticolis

mulți dintre prietenii noștri NAPA au torticolis în plus față de diagnosticul lor primar, sau sunt la risc crescut pentru dezvoltarea acesteia. Știm acum că torticolisul nu este doar un diagnostic pentru sugari, deoarece poate afecta copiii de-a lungul vieții dacă nu sunt tratați complet. Deoarece afectează întregul copil, torticolisul poate contribui la dezvoltarea altor deficiențe, cum ar fi întârzierea vederii sau a hrănirii, dificultăți de simetrie sau greutate sau alte preocupări precum scolioza, durerile de spate scăzute și, uneori, chiar neglijarea unei părți a corpului.

în primul rând, ce este torticolis? Torticollisul este definit ca o poziție anormală și asimetrică a capului sau gâtului. Definiția latină a torticollisului este „Gât răsucit” – „delict” care înseamnă răsucit și „coll” care înseamnă gât. La copiii cu această afecțiune, gâtul tinde să se răsucească într-o parte, provocând o înclinare caracteristică a capului într-o parte, rezultat al spasmului sau strângerii unui sternocleidomastoid (SCM), un mușchi care rulează pe ambele părți ale gâtului din spatele urechilor până la claviculă sau claviculă.

4-16% dintre copii au un diagnostic de torticolis, în care mușchiul SCM este scurtat. Este extrem de important să se trateze torticolis pentru a preveni scurtarea permanentă a mușchiului SCM. Acest lucru necesită o intervenție de calitate și în timp util pentru a prelungi mușchiul, a restabili alinierea ideală și a aborda orice deficit de forță. Intervenția adecvată poate ajuta la evitarea intervenției chirurgicale și la scăderea durerilor de cap și gât.

  • când sunt diagnosticați și tratați devreme cu schimbări simple de poziție și exerciții de întindere, 80% dintre copii se recuperează complet fără efecte dăunătoare pe termen lung.

exerciții de terapie fizică Torticollis care pot ajuta

aceste exerciții de terapie torticollis și schimbări simple de poziție pot fi făcute acasă pentru a ajuta la construirea mușchilor gâtului bebelușului și la stabilirea obiceiurilor preventive.

1. Gama de mișcare

• când copilul se naște preferând să se rotească capul într-o direcție, țineți în mod intenționat copilul pe piept, de cotitură capul copilului să se odihnească în căutarea direcția opusă pentru o întindere blând, ușor.

• consultați un terapeut fizic autorizat pentru sugari pentru instrucțiuni cu privire la alte întinderi care sunt specifice nivelului de afectare a torticollisului și toleranței copilului dumneavoastră pentru întinderile gâtului.

2. Consolidarea

 la NAPA Center, oferim terapie fizică pentru sugari pentru a trata torticolis și alte diagnostice. Aflați mai multe în acest blog despre terapia fizică pentru torticolis!

• timp de burtă pe minge de terapie, balansând lateral și din față în spate. Jucării, oglinzi, animale de companie, frați etc. poate fi folosit pentru a încuraja copilul să se uite departe de partea restricționată.

• așezat pe minge de terapie pentru a lucra la rezistența și stabilitatea trunchiului, înclinați-vă lateral/față în spate și lăsați copilul să lucreze la revenirea în poziția de ședere.

• așezați copilul pe pană/rampă sau pernă moale (Boppy funcționează excelent) pentru timpul de burtă pentru a încuraja mișcarea capului și brațul care poartă greutatea. Creșteți provocarea prin scăderea dimensiunii suportului (pernă rulată în jurul păturii înfășurate în jurul păturii mici de prosop)

3. Poziționare / manipulare

• variați suprafețele de somn și de joacă; limitați timpul în leagăne, bouncers și suprafețe de pluș la 15-20 min, deoarece acestea restricționează mișcarea capului și a corpului și promovează o postură slabă Ore suplimentare dacă sunt utilizate în exces.

• poziția laterală este excelentă pentru a scoate copilul de pe spate și pentru a-și aduce mâinile în mijlocul corpului pentru a se juca pe linia mediană. Folosiți o rolă de prosop sau o pernă pentru a-i ajuta să păstreze această poziție.

• fotbal hold (side-culcat carry): țineți copilul cu un braț între picioare și sub burta lor, cu mâna la umăr pe partea scurtată a gâtului. În această poziție, ei lucrează pentru a-și menține capul în sus și pentru a întări partea lungă și slabă în timp ce întind partea scurtă.

• țineți copilul în fața dvs. și cu fața la distanță – ia greutatea de pe cap și încurajează întărirea gâtului.

• la purtătorii de copii, țineți copilul cu fața în față până când prezintă un control bun al capului și sunt capabili să se îndrepte

4. Îndreptare / postură

• schimbarea greutății pe minge: întins pe spate sau pe burtă sau așezat pe minge.

• când ridicați bebelușul de pe podea, pătuț sau schimbați masa, rotiți mai întâi copilul într-o parte, apoi ridicați-l; schimbați părțile în mod regulat.

5. Mediu

 în acest blog, împărtășim exerciții de terapie fizică și sfaturi de poziție pentru copii și bebeluși cu torticolis.

• când puneți bebelușul la culcare, întoarceți capul astfel încât să nu privească întotdeauna într-o direcție.

sfat de la: O altă modalitate de a încuraja acest lucru este punerea copilului în jos cu capul la un capăt diferit al pătuțului în fiecare zi.

• evitați să lăsați copilul într-un scaun de mașină, scaun pentru sugari, leagăn, purtător etc., unde capul este probabil să se odihnească pe același loc.

• timp de burtă: poziționați jucăriile departe de partea scurtată pentru a încuraja copilul să rotească capul în cealaltă parte.

despre NAPA Center

pentru exerciții specifice de terapie fizică torticolis și întinderi de gât, vă încurajăm să vă consultați cu un kinetoterapeut special instruit. La NAPA Center, oferim atât terapie fizică intensivă, cât și săptămânală torticolis pentru întărirea, alinierea și prelungirea gâtului – personalizate nevoilor copilului dumneavoastră.

despre autor

Cait Parr este un terapeut fizic pediatric la NAPA Center. Animalul ei preferat este melcii, pentru că îi amintesc să încetinească și să se bucure de detaliile frumoase despre viață. Iubește deserturile aproape la fel de mult pe cât iubește plimbările lungi cu soțul ei pe plajă la apusul soarelui.

etichete: bloguri
SHARE:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: