mântuirea este un cadou gratuit care vă va costa totul!

Jerry Moyer

Jerry Moyer a fondat banda Jubilee în 1991 în orașul său natal Portsmouth, Ohio. Datorită dorinței sale de a ajunge la copiii din proiectele locale de locuințe și școlile publice, a fost fondat acest minister cunoscut pe plan internațional. Aceleași dorințe de a ajunge la cei pierduți și de a dota Biserica sunt factorii motivatori ai acestei slujiri de astăzi. Din 1998 am slujit în 44 de state, Puerto Rico, Canada și Rusia și în peste 30 de confesiuni diferite și o serie de biserici neconfesionale și am văzut peste 21.000 de oameni născuți din nou în timpul evenimentelor noastre. Puteți afla mai multe despre Jerry și banda Jubilee la www.jubileegang.com. mântuirea este un dar GRATUIT care vă va costa totul! de Jerry Moyer am observat că atunci când Creștinii descriu relația lor cu Isus, ei spun de obicei „Isus este Domnul și Mântuitorul meu.”De multe ori, se spune atât de repede încât totul este neclar împreună ca „Domnul și Mântuitorul”, este un singur cuvânt. În ultimele câteva decenii, biserica s-a concentrat mult pe partea Mântuitorului și cu multă învățătură despre har, deoarece în ultima vreme majoritatea oamenilor înțeleg că mântuirea este un dar GRATUIT care este plătit cu sângele lui Isus care spală păcatul nostru, astfel încât să putem fi născuți din nou.

ceea ce nu am auzit foarte multe despre este că, deși mântuirea este un dar gratuit, te va costa totul.

aud oamenii spunând Acum. „Ei bine, cum e asta? Dacă este gratuit, cum costă ceva?”Ei bine, l-a costat pe Dumnezeu singurul Său Fiu. L-a costat viața pe Isus. Ne va costa viața.

mântuirea este gratuită! Nu putem face nimic ca să merităm asta. A fost plătită cu sângele lui Isus. De aceea se numește grace. Nu-l putem câștiga. Grace este o favoare nemeritată. Dacă ceri cuiva o favoare de 5 dolari, îi ceri 5 dolari pe care nu i-ai câștigat. Nu ți se datorează. Aveam nevoie de o favoare uriașă de la Dumnezeu și nu există nicio modalitate prin care să o putem câștiga, să plătim pentru ea sau să fim suficient de buni pentru a o merita. Efeseni 2: 8 spune că „suntem mântuiți prin har, prin credință, nu prin noi înșine. Este darul lui Dumnezeu nu prin fapte.”Mântuirea este un dar de la Dumnezeu care nu poate fi câștigat prin fapte bune. Cei mai mulți oameni au o aderență destul de bună pe această parte a Evangheliei.

ceea ce simt că nu avem o bună aderență este partea Domnului. Romani 10: 9 spune „dacă declarați cu gura voastră, Isus este Domnul și credeți în inima voastră că Dumnezeu l-a înviat din morți, veți fi mântuiți”.

sigur, Isus vrea să fie Mântuitorul nostru sau nu ar fi murit pe cruce, astfel încât să putem fi născuți din nou. Dar el vrea, de asemenea, să fie Domnul nostru. Următoarele scripturi sunt lucruri pe care Isus le-a spus despre care nu am auzit multe în ultimele decenii.

dacă Mă iubiți, păziți poruncile Mele. Ioan 14:15

Isus a spus ucenicilor Săi: „oricine vrea să fie ucenicul Meu trebuie să se lepede de sine, să-și ia crucea și să mă urmeze” (Matei 16: 24).

a te lepăda de tine înseamnă a renunța la a face lucrurile în felul nostru și a începe să facem lucrurile în felul lui Dumnezeu. Când oamenii din timpurile biblice au luat o cruce, s-a întâmplat un singur lucru. Au murit. Trebuie să murim pentru noi înșine și să trăim pentru Dumnezeu. De multe ori, moartea doare! Când murim față de planurile noastre și luăm de multe ori planurile lui Dumnezeu, ne va durea. Va durea pentru că am vrut cu adevărat să facem anumite lucruri și acum Dumnezeu ar putea dori ca noi să facem ceva diferit.

Isus vrea să fie Domnul nostru. Aici, în America, nu înțelegem ce înseamnă Domnul, așa cum fac oamenii din alte țări. Domnul înseamnă șef, stăpân, iubim ceea ce iubește și urâm ceea ce urăște. Când Isus este Domnul nostru, asta înseamnă că ne-am întors spatele la modul nostru de a face lucrurile și facem doar lucrurile în felul său. Te va costa totul pentru a-l face pe Isus Domnul tău. Te va costa viața. Te va costa visele și ambițiile pentru viața ta pentru visele și ambițiile sale pentru viața ta. Planurile și scopurile tale pentru viața ta pentru planurile și scopurile sale pentru viața ta. Nu este doar a spune „Isus este meu” Lordandsavior.”Înseamnă de fapt să faci ceva. Să facem voia lui pentru viața noastră, indiferent cât ne-ar costa. Renunțând la voia noastră pentru voia lui.

Isus a spus în Luca 6: 46 „de ce mă numiți” Doamne, Doamne ” și nu faceți ceea ce spun?”

el a spus în Matei 7:21 „nu oricine îmi spune:” Doamne, Doamne „va intra în Împărăția cerurilor, ci numai cel care face voia Tatălui Meu care este în ceruri”.

cred că de prea multe ori am prezentat Evanghelia oamenilor subliniind darul gratuit al mântuirii și le spunem oamenilor „veniți să spuneți această rugăciune simplă și veți fi mântuiți” și nu le-am spus că Isus vrea să fie Domnul lor. Când am spus să-l facă Domnul și Mântuitorul vostru, noi nu am explicat ce vrea să spună Domnul.

mântuirea este un dar gratuit! Dar urmarea lui Isus te va costa totul!

cred că am făcut oamenilor un mare deserviciu prezentând un mesaj unilateral. Toată lumea vrea un „cadou gratuit”, mai ales unul care te va scoate din iad și în cer. Oamenii nu au înțeles cu adevărat în ce se bagă. Apoi, după ce află că Isus vrea toată viața lor, voința lor, tot ceea ce își spun ei înșiși „nu m-am înscris pentru toate acestea” și de multe ori cad.

m-am întrebat adesea de ce atât de mulți creștini călăresc gardul cu un picior în Biserică și cu un picior în lume. Ei doresc doar suficient de Dumnezeu pentru a scăpa de problema lor, dar nu suficient de Dumnezeu pentru a-și îndeplini scopul. Când evaluăm modul în care am prezentat mesajul mântuirii, nu este de mirare că avem atât de mulți creștini cu jumătate de inimă care au spus o rugăciune și s-ar putea naște din nou, dar nu trăiesc pentru Dumnezeu. Nu există nicio diferență între ei și lume. Nu au înțeles niciodată cu adevărat că acest „cadou gratuit” îi va costa ceva. Deci, avem versiunea noastră americană a creștinismului în care ne iubim stilul de viață și cultura americană atât de mult, încât nu suntem dispuși să o conformăm voinței lui Dumnezeu pentru viața noastră. Nu suntem dispuși să renunțăm la nimic pentru a-l urma pe Isus; și Isus vrea totul.

îmi dau seama că unii ar putea spune „nu propovăduiești o mântuire a faptelor vorbind astfel?”La asta aș spune nu!

nu suntem mântuiți prin faptele noastre bune — suntem mântuiți pentru fapte bune. Pavel a spus în Efeseni 2: 10 Căci noi suntem lucrarea lui, creați în Hristos Isus pentru fapte bune, pe care Dumnezeu le-a rânduit înainte ca noi să umblăm în ele. Schimbarea inimii noastre atunci când ne naștem din nou va produce faptele bune. Sigur, avem o voință pe care o putem alege să nu ne ascultăm inima și să nu facem voia Tatălui nostru, dar dacă Isus este cu adevărat Domnul vieții tale, atunci vei dori să faci voia Tatălui tău ceresc.

când suntem născuți din nou, există o schimbare în omul nostru spiritual. Conform Romani 5: 5 Dumnezeu pune dragostea sa în inima noastră. Această iubire ne va face să vrem să facem bine. Pe măsură ce ascultăm acea iubire din inima noastră și o ascultăm, vom urma planul lui Dumnezeu pentru viața noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: