Marii Maeștri: Robert și Clara Schumann – viața și muzica lor

în acest curs al profesorului Robert Greenberg îi întâlniți pe Schumann—strălucitori, talentați, tulburați și unici în istoria muzicii. Robert Schumann (1810-1856) și soția sa Clara Wieck Schumann (1819-1896) au câștigat un loc distinct în analele muzicii occidentale. Ca un cuplu cu o căsătorie în două cariere—el ca critic și compozitor de pionierat, ea ca unul dintre pianiștii de concert de frunte din Europa—au fost extrem de excepționali în timpul lor, deși par foarte contemporani în al nostru.

mare Critic, mare compozitor—împreună cu un mare Pianist

Robert Schumann este unic în virtutea faptului că este singurul mare compozitor care a fost și un mare critic. Contribuțiile sale la neue Zeitschrift F oktogr Musik (New Journal for Music), periodicul pe care l-a fondat în 1834, l-au făcut mult mai cunoscut inițial ca scriitor decât compozitor. De asemenea, i-a oferit o platformă de pe care să poată susține ideile romantice care i-au informat propriile opere și să recunoască geniile vremii sale, inclusiv Chopin, Mendelssohn, Brahms, și Franz Liszt.

muzica a fost, pentru romanticul secol 19, cu adevărat forma de artă Supremă, iar Robert Schumann, potrivit profesorului Greenberg, reprezintă chintesența sa romantică.

„dintre toți compozitorii romantici timpurii, Robert Schumann este chiar mai mult decât Hector Berlioz a cărui muzică reprezintă chintesența idealului Romantic—o artă care combină muzica și povestirea literară în căutarea celui mai complet grad posibil de exprimare. A avut tendința de a lovi contemporanii—inclusiv, în acest caz, chiar și soția lui Schumann, Clara—cu originalitatea, caracterul său personal și disponibilitatea de a testa limitele estetice.”

Clara a fost una dintre cele mai faimoase pianiste și muzicieni de turneu apreciați din Europa într-un moment în care femeile din clasa ei erau rareori încurajate să urmeze o carieră în afara casei. Ea a fost, de asemenea, o compozitoare de nici un talent mic, deși angajamentele familiale și programul de turnee au împiedicat-o să-și dezvolte darurile compoziționale cât mai mult posibil. Cu toate acestea, melodiile pe care le-a compus cu încurajarea lui Robert arată o mare promisiune. În timpul acestei serii de prelegeri veți auzi două dintre melodiile Clarei și una dintre lucrările ei de pian.

Mari Maeștri: Robert și Clara Schumann-viața și muzica lor prelegeri

  1. nu este Romantic!
  2. o pianistă din Leipzig
  3. Clara
  4. Carnaval
  5. căsătorie și cântece
  6. Anul simfonic
  7. boala prinde stăpânire
  8. nebunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: