Neurologie și Neurochirurgie

sindromul Cushing

Melissa Angulo
Ali Alaraj
Neurochirurgie

sindromul Cushing este o tulburare a glandei suprarenale care are ca rezultat supraproducția de cortizol. Acest lucru poate fi numit și hipercortizolism, iar cea mai frecventă cauză este o tumoare necanceroasă. Când producția excesivă de cortizol se datorează nivelurilor crescute de hormon adrenocorticotrop (ACTH) produse de o tumoare a glandei pituitare, se numește boala Cushing.

Departamentul de Neurochirurgie de la UI Health oferă prelevarea de sinusuri Petrosale inferioare (IPSS) pentru pacienții cu sindrom Cushing. O procedură ambulatorie, IPSS oferă o metodă definitivă pentru a determina sursa supraproducției ACTH care provoacă Cushing. IPSS se poate face la pacienții a căror imagistică neinvazivă nu poate dezvălui o tumoare definitivă.

Inferior Petrosal sinus Sampling (IPSS)

Departamentul de Neurochirurgie de la UI Health oferă Inferior Petrosal Sinus Sampling (IPSS) pentru pacienții cu sindrom Cushing. IPSS este o procedură ambulatorie care oferă o metodă completă pentru a determina cauza supraproducției ACTH care provoacă Cushing. IPSS se poate face la pacienții a căror imagistică neinvazivă nu poate dezvălui o tumoare benignă concludentă.

în IPSS, un neurochirurg endovascular eșantionează nivelurile de ACTH din venele care drenează glanda pituitară. Nivelurile din eșantionare sunt apoi comparate cu nivelurile de ACTH din sângele venos pentru a determina dacă o tumoare hipofizară este cauza supraproducției de ACTH din cauza sindromului Cushing. Echipa noastră de Neurochirurgie endovasculară lucrează în colaborare cu Echipa dvs. de Endocrinologie pe parcursul testării IPSS.

dacă este indicat medical, echipa de Neurochirurgie vă va îndruma către un chirurg de gât UI Health Head & pentru rezecția transsfenoidală a leziunii pentru îndepărtarea tumorii.

pentru a trimite un pacient Cushing la neurochirurgie la UI Health, vă rugăm să contactați centrul nostru de recomandare la 312.996.1682 și să solicitați Dr.Ali Alaraj sau să utilizați formularul nostru convenabil de recomandare online.

pentru apel de urgență sesizare 855.455.IPAL (4725).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: