patru aspecte ale credinței

Evrei 11:6

Introducere:

elementul determinant între ceea ce Dumnezeu poate și vrea să ne dea și acumularea nevoilor noastre este credința. Credința nu este altceva decât credința în Dumnezeu. Spune cu voce tare: „eu cred în Dumnezeu.”

când avem acest lucru bine definit, atunci putem lua în considerare aspectele credinței:

1. Credința ne conduce să luăm decizii cu risc ridicat (Geneza 12:1-5)

când a părăsit Ur din caldeeni, Avraam își risca averile, lucrurile, familia și tot ce avusese până atunci pentru a-l urma pe Domnul. Creștinul consacrat lui Dumnezeu este dispus să riște totul pentru a se aventura după ceea ce i-a spus Dumnezeu. Multor creștini le este greu să ia decizii. Ei ignoră faptul că viitorul nostru depinde nu numai de oportunitățile pe care le avem în viață, ci și de deciziile pe care le luăm în fața acestor oportunități și aleg să le lase să treacă fără să pună mâna pe ele. Avraam a ales să-și părăsească rudele și a împlinit ceea ce i-a spus Dumnezeu.

2. Credința ne conduce să întreprindem călătorii lungi în căutarea unui destin mai bun (Geneza 12:4-5)

călătoria lui Avraam a parcurs un traseu de peste 2.400 Km și i-a parcurs hrăniți prin credință. A visat să-și extindă orizonturile. Poate că nu a călătorit niciodată atât de mulți kilometri înainte, dar de data aceasta s-a mutat pentru că credea că va găsi „Cetatea al cărei arhitect și constructor este Dumnezeu” (Evrei 11:10).

profetul Isaia ne îndeamnă să extindem locul cortului nostru, să tragem perdelele și să adâncim mizele (Isaia 54:2). Credința ne conduce, ne face să privim dincolo de posibilitățile noastre. Destinația a fost deja trasată și calea de a ajunge la ea ne-a fost deja indicată (Ioan 14: 1-6).

3. Credința ne face să așteptăm imposibilul (Geneza 17: 1-27).

atât pentru Avraam, cât și pentru Sara, a avea un copil a fost nu numai imposibil, ci și absurd, având în vedere vârsta lor și sterilitatea Sarei. Dar persoana credinței nu crede doar în fapte, ci prin încrederea sa deplină în Dumnezeu așteaptă ca imposibilul omenesc să se întâmple. Credința nu se oprește la fapte, merge dincolo. Credința presupune că ceea ce a promis Dumnezeu se va împlini. Credința este o încredere solemnă în ceea ce a spus Dumnezeu datorită caracterului și naturii sale. Dumnezeu nici nu știe, nici nu poate minți, și acesta este cel mai mare garant al cuvântului care a ieșit din gura lui.

4. Credința ne face să dăm totul (Geneza 22:1-19).

Avraam știa că prin sacrificarea fiului său, orice speranță de a fi tată pentru mulțimi va fi distrusă și că promisiunile care îl arătau ca viitor tată pentru multe națiuni nu vor mai fi îndeplinite. Cu toate acestea, el a decis să se încreadă în Domnul și să-i predea cel mai prețios lucru pe care l-a avut în acel moment: fiul său Isaac. Un creștin care este convins în cine crede va fi dispus să sacrifice tot ceea ce Dumnezeu cere de la el și cel mai prețios pentru el pentru a fi pe placul Dumnezeului și domnului său. El nu va argumenta împotriva a ceea ce Dumnezeu cere de la el, el va asculta pur și simplu; el nu va pune la îndoială pe Dumnezeu pentru modul în care o face, el va întreba pur și simplu: de ce nu a făcut-o înainte?. Credința nu se oprește să observe ceea ce dă, ci motivele pentru care dăm.

concluzie:

credința nu este atât ceea ce crezi, ci ceea ce faci cu ceea ce crezi. Și dacă ceea ce credem nu ne determină să facem ceva, de ce credem? (Iacov 2: 17) Ce faci cu credința ta? Vei renunța la noile oportunități care ți se oferă așa cum ai făcut-o prima dată?

credința este capacitatea pe care ne-o dă Duhul Sfânt de a crede ceea ce Dumnezeu ne afirmă din cuvântul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: