poți sări să pornești o mașină în ploaie? Da, e sigur. Uite de ce.

am fost întrebat de nenumărate ori despre siguranță și pornirea mașinii în ploaie și răspunsul meu a fost întotdeauna „da, este complet sigur să pornești o mașină în ploaie.”

stai, voi explica acest lucru.

cea mai mare parte a sistemului electric al mașinii funcționează pe DC 12 volți (sau 24 volți dacă este un camion mare) și 5v. iar amperajul bateriei mașinii este de aproximativ 48 până la 50 Ah. Această gamă de tensiune și curent este foarte sigură pentru a lucra și nu există nicio șansă să vă puteți răni în timp ce porniți o mașină în ploaie.

unii oameni s-ar putea să nu știe cât de des sub capota mașinii este stropită cu apă atunci când conduceți în timpul ploii și pe drumurile umede. Și asta nu face ca nimic să meargă prost sau bateriile să tragă scântei.

deci, sistemul electric al mașinii este proiectat să rămână în siguranță în condiții umede.

și când vine vorba de utilizarea unui demaror portabil, pentru a porni o mașină în ploaie, este, de asemenea, foarte sigur. La fel de sigur ca pornirea unei mașini într-o zi însorită.

majoritatea starterelor de salt de bună calitate au porturile de jumper de 12V acoperite cu capace de protecție din plastic sau cauciuc pentru a menține apa și umezeala afară.

Deci, în loc să vă faceți griji cu privire la ploaie în timpul unei situații de „salt-start”, ar trebui să vă faceți griji mai mult cu privire la agățarea terminalelor în mod greșit (dacă starterul dvs. de salt nu are protecție la polaritate inversă).

și dacă începeți cu o altă mașină, atunci ar trebui să fiți foarte atenți la polaritate și să verificați întotdeauna conexiunile.

deci, singurele lucruri pe care ar trebui să vă faceți griji cu privire la Salt-pornirea unei mașini în ploaie nu sunt alunecarea pe teren umed și nu prindeți o răceală. Orice altceva este în siguranță.

și dacă plouă mult. Ca multe. Evitați mașina de inundații.

pe de altă parte, singurul sistem electric din mașină care vă poate răni este sistemul de aprindere al mașinii.

produce o mulțime de tensiuni, dar o cantitate foarte mică de amperi. Și șocul de la astfel de tensiuni se simte ca un pistol de asomare. Nu suficient pentru a te ucide, dar mai mult decât suficient pentru a face să vă amintiți să nu atingeți acel lucru din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: