Sângerând Kansas

puțini oameni s-ar fi așteptat la vărsare de sânge pe teritoriul Kansas. La urma urmei, avea puțini sclavi și arăta puține semne că sclavia ar înflori chiar. Dar războiul civil a sfâșiat acest teritoriu în anii 1850 și 60, iar „Bleeding Kansas” a devenit un simbol interzis pentru ciocnirea la nivel național asupra sclaviei care a urmat.

multor Kansani ai Statului Liber păreau să le pese puțin de sclavi, iar mulți kansani ai proslaviei nu dețineau Niciun sclav. Dar promisiunea eșuată a legii Kansas-Nebraska-când frauda în alegerile locale a subminat dreptul coloniștilor de a alege dacă Kansas va fi sclav sau stat liber-a aprins flăcările războiului. În timp ce alți scriitori au citat sclavia sau economia ca fiind cauza tulburărilor, Nicole Etcheson încearcă să ne revizuiască înțelegerea acestei ere, concentrându-se pe preocupările albilor cu privire la libertățile lor politice. Prima relatare cuprinzătoare a „sângerării Kansas” în mai mult de treizeci de ani, studiul ei reexaminează dezbaterea asupra expansiunii sclaviei pentru a sublinia problemele suveranității populare, mai degrabă decât dimensiunile morale sau economice ale sclaviei.

„aduce o contribuție semnificativă la istoriografia anilor 1850. . . . Va fi un punct de plecare necesar de acum înainte pentru oricine caută să învețe ce ‘bleeding Kansas’ a fost de aproximativ și de ce a contat.”

—Journal of American History

” bine scris, fenomenal bine cercetat, și un plus minunat la bursa din această perioadă importantă. . . . Foarte recomandat pentru oricine este interesat de rolul crucial al Kansasului în modelarea ideologiilor secționale care ar duce în cele din urmă la război Civil.”

—Nord & Sud

Vezi toate recenziile…

„Etcheson deschide un nou teren și demonstrează că violența sângerării Kansas a forțat soilers liberi să-și examineze propriile prejudecăți rasiale. Rezultatul a fost o transformare ideologică semnificativă. . . . Cartea ei recreează cu pricepere acest moment egalitar important. „

—Western Historical Quarterly

” o adăugare atentă și bine scrisă la bursa din Kansas și la venirea Războiului Civil. Cartea merită un cititor larg.”

—Missouri Historical Review

” o istorie politică plină de viață foarte recomandat pentru toate bibliotecile cu colecții din istoria SUA.”

—Choice

” cercetat prodigios și scris cu îndrăzneală, studiul lui Etcheson redeschide povestea importantă a sângerării Kansas într-un mod provocator și convingător.”

—Michael Fellman, coautor al That Terrible War: the Civil War and Its Aftermath

„Teritoriul Kansas a sângerat într-adevăr pentru libertate, dar după cum arată relatarea elegantă, echilibrată și profundă a lui Etcheson, „sclavii” despre care combatanții erau cei mai pasionați erau albi.”

—Craig Miner, autor al Kansas: Istoria statului floarea-soarelui, 1854-2000

„o istorie revizionistă ambițioasă, importantă, așteptată de mult și foarte reușită a organizării teritoriului Kansas. . . . Lectură esențială pentru oricine este interesat de originile ideologice ale Războiului Civil.”

—Kenneth Winkle, autorul The Young Eagle: The Rise of Abraham Lincoln

Vezi mai puține recenzii…

mișcarea de stat liber a fost o coaliție de coloniști care au favorizat drepturile negrilor și alții care doreau teritoriul doar pentru albi, dar toți au fost uniți de convingerea că drepturile lor politice au fost încălcate prin vot nerezident și prin administrarea grea a teritoriilor de către președinții democrați. Etcheson susține că participanții de ambele părți ale conflictului din Kansas credeau că au luptat pentru a păstra libertățile asigurate de Revoluția americană și că violența a izbucnit deoarece fiecare parte se temea de pierderea unei autoguvernări semnificative.

Bleeding Kansas este o relatare captivantă a evenimentelor și a oamenilor-Jim Lane, Zelotul John Brown, șeriful Sam Jones și alții-care examinează mediul social al coloniștilor împreună cu ideile politice pe care le-au dezvoltat. Acoperind perioada de la Legea Kansas-Nebraska din 1854 până la migrația Exoduster din 1879, urmărește interacțiunile complexe dintre grupurile din interiorul și din afara teritoriului, creând o istorie politică, socială și intelectuală cuprinzătoare a acestei perioade tumultuoase din istoria statului.

după cum demonstrează Etcheson, Lupta pentru libertățile politice ale albilor ar fi putut spori turbulențele, dar a dus în cele din urmă la o lărgire a definiției libertății de a include negrii. Reexaminarea ei profundă aruncă o nouă lumină asupra acestei ere și este o lectură esențială pentru oricine este interesat de originile ideologice ale Războiului Civil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: