Tot ce trebuie să știți despre Pennsylvania Bluestone

croppedimage450450 Cornerstone travertin Flag 300x300 tot ce trebuie să știți despre Pennsylvania Bluestone

bordura bluestone creează un accent distinctiv culorilor de travertin care curg moale.

colorat, frumos și ușor de întreținut. Există o mulțime de motive bune pentru a include Pennsylvania bluestone în proiectele hardscaping.

în această postare pe blog, vom arunca o privire mai atentă asupra istoriei, utilizării și beneficiilor acestei pietre remarcabile.

Flagstone și bluestone

pentru a discuta despre bluestone, trebuie mai întâi să vorbim despre flagstone. Flagstone este o piatră sedimentară plată cu planuri de așternut fisionabile. Este împărțit în mod natural în straturi în funcție de aceste planuri și utilizat pentru o varietate de scopuri, cum ar fi terase și punți de piscină, acoperișuri, fațade și pasarele.

lespede este legat împreună de minerale, cum ar fi calcit, silice, și oxid de fier. Aceste materiale interne sunt cauza culorilor frumoase ale flagstone, dintre care unul este un albastru uimitor care duce la numele „bluestone”.

Flagstone History

cuvântul flagstone provine din cuvântul englezesc mijlociu „flagge”, care înseamnă gazon. În secolul al XIII-lea, europenii au început să folosească piatră de piatră pentru podele, pereți și tavane. A fost deosebit de popular pentru camerele interioare ale castelelor.

încă mai există podele de piatră în Castelul Muchalls din Scoția și Castelul Lindisfarne din Anglia. Portage Park din Chicago este renumit pentru decorațiunile sale expansive de piatră.

Pennsylvania Bluestone

Pennsylvania bluestone este unic pentru partea sa din Statele Unite. Bluestone provine doar din secțiunea de nord-est a statului, precum și din New York Southern tier și northern New Jersey.

Bluestone este gresie stratificată care vine într-o gamă de culori, de la un albastru superb la verde, liliac, rugină și multe altele. S-a dezvoltat acum aproximativ 360 de milioane de ani, când mările au împins nisipul în Catskills. În ceea ce privește compoziția, piatra albastră este fabricată din mica, nisip, feldspat și diverse minerale. Distribuția și compoziția acestor minerale vor determina cât de albastră este piatra.

„Albastru adevărat” bluestone se referă la piatra care nu prezintă alte culori, cu excepția albastrului, atunci când este scoasă dintr-o carieră.

venele de albastru adevărat sunt mai rare decât culoarea completă – numită și pestriță – unde mineralele îmbibate creează valuri de culori verzi, maro și liliac amestecate cu albastrul. În consecință, adevărata piatră albastră costă mai mult decât culoarea completă. Cu toate acestea, piatra albastră adevărată poate, în timp, să afișeze alte culori, deoarece mineralele din piatră sunt expuse mediului.

pregătirea Bluestone pentru utilizare

pentru a transforma bluestone din starea naturală găsită în pustie în piatră care este gata de utilizare în case sau întreprinderi, este tăiat din carieră în cuburi.

în funcție de densitatea pietrei, cuburile sunt apoi tratate într-unul din cele două moduri. Cea mai densă piatră trece printr-un proces de spargere: odată îndepărtată din mediul său natural, piatra albastră este tăiată de-a lungul secțiunilor orizontale, bine înmuiată cu apă și apoi încălzită cu o torță de propan. Procesul de exfoliere produce piatră termică, care are un finisaj perfect uniform pentru piatră.

cuburile mai puțin dense (unde stratificarea este vizibilă atunci când sunt scoase din carieră) vor deveni piatră naturală după câteva săptămâni de uscare cu aer.

în acest timp, piatra albastră se va separa în mod natural de-a lungul fisurilor. Această separare are ca rezultat o suprafață neuniformă, dar frumoasă. Ambele materiale termice și naturale clef flagstone sunt excelente pentru orice aplicație.

natural clef flagstone a fost întotdeauna mai puțin costisitoare că termice, deoarece nu există mai puțin de prelucrare implicate. Cu toate acestea, cu acest preț redus vine o variație de suprafață care nu este întotdeauna acceptabilă.

de ce Bluestone este atât de atrăgătoare

oamenii iubesc bluestone pentru culoarea sa distinctă, puterea incredibilă, densitatea superioară și granulația fină. Este cel mai adesea folosit pe punți și terase, deoarece își păstrează culoarea și este foarte dificil de rupt.

Bluestone este, de asemenea, utilizat pentru pereți, trotuare, trepte, podele interioare și chiar șeminee, deoarece poate fi tăiat în plăci de dimensiuni personalizate. Dezavantajul major al bluestone este că este, de asemenea, deține căldură făcându-l potențial destul de fierbinte după expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.

întreținere Bluestone

o altă parte a recursului bluestone este că este ușor de îngrijit. Nu necesită etanșare și este curățat doar cu apă și o perie.

dacă piatra albastră este pătată, trebuie doar să adăugați oțet și apă la suprafață și să o frecați, deși puteți achiziționa produse de curățat specializate pentru pete neobișnuite sau severe.

singura recomandare de întreținere este o spălare electrică o dată la câțiva ani. Proprietarii Bluestone ar trebui să aibă grijă să nu se spele cu putere la cel mai înalt nivel, deoarece piatra poate fi canelată de presiunea intensă a apei. Bluestone este una dintre cele mai ușoare suprafețe de întreținut de proprietarii de case.

doriți să aflați mai multe despre Pennsylvania Bluestone? Contactați Woodward Landscape Supply. Mai bine, vizitați-ne personal pentru a vedea această piatră minunată și durabilă pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: