Sindromul de tunel carpian poate fi conectat la servicii pentru veterani?

simptomele sindromului de tunel carpian sunt definite de furnicături sau amorțeală la nivelul mâinilor și durere la încheieturi. De asemenea, poate fi însoțită de un sentiment de slăbiciune în timp ce încercați să prindeți orice. Șansele de a obține tunel carpian în timpul carierei militare va crește mai servi și femeile sunt la risc mai mare decât bărbații. Mergeți la medicul dumneavoastră pentru a obține un diagnostic pentru a afla dacă aveți sindrom de tunel carpian. Acest diagnostic este primul pas pentru a depune o cerere inițială VA. Același lucru este valabil dacă ați ieșit din serviciu de ceva vreme și doriți să depuneți o cerere pentru condiții secundare.

ce este sindromul de tunel carpian?

tunelul carpian este un tub mic din încheietura mâinii care permite nervului median să intre în mână și controlează senzația și mișcarea tuturor degetelor, cu excepția degetului mic. Tunelul carpian se poate umfla și poate crea presiune asupra nervului median, provocând o senzație de furnicături în mâini. Tunelul carpian ar putea fi, de asemenea, deteriorat prin mișcare repetitivă sau prin lucrul într-o poziție corectă. Alte simptome ale sindromului de tunel carpian sunt:

 • degetele par umflate, dar nu par umflate
 • durere care se deplasează în sus pe braț până la umăr
 • degetele simt uneori dacă au șocuri
 • slăbiciune a degetelor
 • dificultate în lucrul cu obiecte mai mici
 • greu să faci un pumn

dacă aveți oricare dintre aceste simptome, vă rugăm să consultați un medic pentru un diagnostic medical.

Cum pot Reduce durerea?

dacă nu ați fost la medic încă aceste sfaturi ar putea ajuta cu durerea:

 • înmuiați în apă cu gheață timp de 10 până la 15 minute
 • înmuiați în apă caldă timp de 10 până la 15 minute
 • odihniți-vă mâinile și brațele în timpul zilei
 • medicamente fără prescripție medicală precum ibuprofen sau aspirină
 • purtați bretele pentru încheietura mâinii

furnizorul dvs. medical vă poate adapta tratamentele pentru durere și vă poate recomanda acțiuni mai puternice, dacă este necesar.

este conectat serviciul de tunel carpian pentru veterani?

pentru ca sindromul de tunel carpian să fie conectat la serviciu, trebuie să îl aveți diagnosticat medical și în fișele medicale. Dacă sunteți încă în uniformă, obțineți diagnosticul înainte de sfârșitul mandatului. Sub sindromul de tunel carpian VA pot fi găsite în CFR 38 Partea 4 programul VA de rating. Evaluarea va depinde de cât de gravă este starea sau dacă o aveți în ambele mâini. Având-o în ambele mâini, VA ar lua în considerare un rating bilateral. Asta înseamnă, dacă sunteți dreptaci, care este mâna dominantă și ar primi, în general, un rating mai mare decât mâna stângă. Dacă ați avut un caz moderat de tunel carpian în ambele mâini, ratingul ar fi de 30% pentru dreapta și 20% pentru stânga.

Pot Depune O Cerere Secundară Pentru Tunelul Carpian?

tunelul carpian poate fi revendicat ca un handicap secundar conectat la serviciu. Dacă aveți un diagnostic și nu a fost conectat la serviciu sau s-a dezvoltat după părăsirea armatei, acesta poate fi conectat la un alt handicap conectat la serviciu. Tunelul carpian s-ar putea dezvolta din cauza unei leziuni la nivelul spatelui sau gâtului și, în aceste cazuri, ar trebui să dovediți legătura sau legătura dintre vătămarea veche și tunelul carpian. Medicul dumneavoastră ar fi în măsură să facă această conexiune și ar avea nevoie de o scrisoare nexus.

Ce Alte Documente Ar Ajuta Cererea Mea De Tunel Carpian?

pe lângă diagnosticul de tunel carpian și o scrisoare nexus, o declarație personală și scrisori de prieteni pot fi prezentate ca dovezi medicale. Declarația personală este o șansă de a spune va povestea ta despre modul în care tunelul carpian a afectat viața ta. Le poți spune despre durere și cum slăbiciunea din mâinile tale te face să renunți continuu la lucruri. Această scrisoare va ajuta evaluatorul să obțină o imagine clară a vieții tale din perspectiva ta. Următorul ar fi scrisoarea de prieteni. Scrisorile de prieteni sunt scrise de membrii adulți ai familiei și de prietenii care au asistat la schimbările pe care le-a provocat sindromul de tunel carpian. Soțul / soția sau cineva pe care îl vedeți zilnic vă poate explica modul în care acest lucru V-a afectat viața de zi cu zi. Având această legătură este crucială pentru VA să vă acorde serviciul-conexiune aceste două tipuri de scrisori sunt dovezi și VA trebuie să le ia în considerare.

Dacă Tunelul Carpian Mi-A Schimbat Viața, Ce Pot Face?

dacă viața ta a fost schimbată din cauza tunelului carpian, ar trebui să adaugi o cerere pentru impactul stilului de viață. A trăi în durere constantă te schimbă, indiferent dacă vrei să crezi sau nu. În armată, atitudinea este, în general, suge-o și mergi mai departe. Problema este că noi, ca membri ai serviciului, păstrăm această mentalitate după ce ieșim din armată.

că mentalitatea trebuie să se schimbe, ia-ți timp să te gândești de ce ar trebui să aplici pentru durerea cronică. Durerea te-a împiedicat să obții un loc de muncă mai bun? Te lovești mai des de soț sau de copii? Bei mai mult pentru a masca durerea? Acestea sunt câteva întrebări de bază pentru a vă pune. Dacă ați răspuns, ” da ” la oricare dintre aceste sau alte întrebări te-ai gândit, apoi face decizia de a aplica pentru un impact stil de viață și tunel carpian va cerere. Trebuie să adăugați o cerere de impact asupra stilului de viață la cererea dvs. de tunel carpian.

sindromul de tunel carpian este o afecțiune foarte dureroasă în mâinile dvs. și, dacă nu este tratată, poate provoca daune și ar trebui să depuneți o cerere VA pentru. Trebuie să aveți un diagnostic medical pentru revendicare, atât revendicările inițiale, cât și cele secundare. Unele simptome ale tunelului carpian sunt senzația de furnicături sau slăbiciunea degetelor. Dacă aveți oricare dintre aceste semne, mergeți la furnizorul de servicii medicale pentru un diagnostic.

concluzie

urmați întotdeauna sugestiile furnizorului medical, dar unele soluții pe care le-am găsit pentru a vă ajuta iau medicamentele prescrise și înmuiați-vă mâinile în apă cu gheață sau apă caldă. Medicul dumneavoastră vă poate oferi întotdeauna soluții vizate pentru starea dumneavoastră.

amintiți-vă, tunelul carpian poate fi conectat la serviciu fie ca o revendicare inițială, fie secundară. Când depuneți cererea, adăugați o declarație personală despre condiție. Ia familia și prietenii pentru a scrie scrisori de prieteni pentru a vă ajuta cu cererea dumneavoastră. Apoi gândiți-vă la modul în care trăirea în durere constantă v-a schimbat viața și adăugați o cerere de impact asupra stilului de viață la cererea dvs. de sindrom de tunel carpian.

va susține că antrenorii din interior vă pot ajuta în acest proces. Vă putem ajuta să vă ghidați și să construiți o strategie, astfel încât să obțineți dizabilitatea VA pe care o meritați prin lege. Vizitați va Claims Insider Elite nu așteptați, înscrieți-vă acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: