original detectiv fiert tare?

4 ani în urmă
  • povești inDetective, mistere & Thrillersby Mal Warwick

poate că nu era detectivul original. Dar el a fost cu siguranță printre primii. Creatorul său, Dashiell Hammett, l-a numit „The Continental op.”, iar New York Times l-a numit pe Hammett „decanul școlii de ficțiune detectivă” în necrologul său din 1961.

recolta roșie (Continental Op #1) de Dashiell Hammett

@@@@ (4 din 5)

debutul detectivului fiert tare

tipul dur și-a făcut prima apariție în recolta roșie, primul dintre cele cinci romane ale lui Hammett. Hammett este mai bine cunoscut ca autor al Falconului maltez și al omului subțire, ambele fiind familiare fanilor filmelor clasice. Dar Red Harvest a fost ales de revista Time, incluzând romanul pe lista sa cu cele mai bune 100 de romane în limba engleză publicate între 1923 și 2005. Recolta roșie a fost publicată pentru prima dată sub formă de carte în 1929, în urma serializării sale în patru părți în revista de mister masca neagra în 1928-29.

stilul de scriere datat al lui Hammett

la citirea la aproape un secol de la publicare, cartea apare ca fiind distinct datată. Proza vernaculară a lui Hammett se bazează pe argoul anilor 1920. rezultatul este un stil care pare la fel de înclinat ca dicția prea precisă a vremurilor victoriene. Iată un personaj care descrie o altă figură minoră din poveste: „adevăratul său nume este al Kennedy. El a fost în pe Keystone trust knock-over în Philly acum doi ani, când Mob Foarfece Haggerty a croaked doi mesageri. Nu Al a ucis-o, dar a fost implicat. Obisnuia sa se razgandeasca prin Philly. Restul au fost împușcați, dar el s-a furișat. De aceea el este lipit aici, în tufișuri. De aceea nu-i va lăsa niciodată să-și pună cana în ziare sau pe cărți. De aceea e un porc-și-beaner atunci când el este la fel de bun ca cel mai bun. Vezi? Acest Ike Bush este al Kennedy că Philly bulls doresc pentru truc Keystone.”

„piele tare peste tot ce a mai rămas din sufletul meu”

The nameless Continental op este un agent al Agenției continentale de detectivi, Filiala San Francisco, la fel cum Hammett însuși a fost detectiv privat pentru Agenția de detectivi Pinkerton înainte de a se întoarce la scrierea cu normă întreagă. El se descrie ca fiind ” un tip gras, de vârstă mijlocie, fiert tare, cu cap de porc . . . Am pielea tare peste tot ce a mai rămas din sufletul meu, și după douăzeci de ani de joc în jurul cu crima pot uita la orice fel de crimă fără a vedea nimic în ea, dar pâinea și untul meu, munca de zi.”

o mulțime de sânge pe mâinile sale

acesta este cinic, investigator hard-Muscat care apare în orașul minier de Vest monoton de Personville. A fost angajat de editorul și editorul ziarelor orașului. Când se întoarce în acea seară pentru a-l întâlni pe bărbat, află că clientul său tocmai a fost ucis. Uciderea editorului se dovedește a fi doar prima dintre zecile de crime; Hammett a încetat să numere la 17 ani. Dar nu este o coincidență că această epidemie de crimă izbucnește la scurt timp după sosirea detectivului în oraș. De fapt, el se dovedește a fi cauza majorității acestora. O mulțime de sânge este vărsat în recolta roșie, iar mâinile investigatorului nu sunt curate.

în formatul serializat în care romanul a apărut pentru prima dată, este de înțeles că Hammett ar considera necesar să păstreze suspansul și violența care vin pe tot parcursul cărții. Cu toate acestea, pentru un cititor din secolul 21, bătaia continuă a crimei se poate simți obositoare. Red Harvest este pulp fiction, prin și prin. Scriitorii de Thriller au parcurs un drum lung din 1928.

pentru lectură suplimentară

s-ar putea bucura, de asemenea, mesajele mele:

  • top 10 serii de mister și thriller;
  • dacă această carte vă intrigă, consultați 5 romane de top despre detectivi privați;
  • 20 de mistere și thrillere independente excelente; și
  • 20 de serii de detectivi remarcabile din întreaga lume.

pentru o abundență de povești de mister Mari, Du-te la Top 20 de romane polițiste de suspans (plus 200 mai mult). Și dacă sunteți în căutarea unor romane istorice interesante, consultați Top 10 mistere istorice și thrillere revizuite aici (plus alte 100).

Răspândește Vestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More: