NASCAR Cup Series Daytona tulokset: William Byron voittaa, clinches playoff paikalla yhdessä Bowyer, DiBenedetto

William Byron voitti uransa ensimmäisen NASCAR Cup sarjan kilpailun jatkoajalla Daytona, clinching playoff paikalla prosessissa. Byron oli pudotuspelikuplassa nousemassa kisaan joukkuetoveri Jimmie Johnsonin rinnalla, joka jäi viimeisellä kaudellaan pudotuspeleistä pois.

kilpailussa oli avoinna kolme pudotuspelipaikkaa. Clint Bowyer ansaitsi ensimmäisen voitti yksinkertaisesti viimeistely vaiheessa 1, Matt DiBenedetto sai toisen sijoittumalla ennen Johnsonia ja Byron clinched kautta hänen kilpailu voittaa.

Johnson voitti seitsemän mestaruutta yhdessä miehistöpäällikkö Chad Knausin kanssa, joka nykyään johtaa Byronin joukkuetta. Knaus ei ole jäänyt NASCAR-urallaan kertaakaan ilman pudotuspelejä.

”tuntuu kamalalta”, Knaus sanoi tyrmättyään Johnsonin pudotuspeleissä. ”Hänen ei pitäisi olla tässä asemassa. Jos se ei olisi ollut COVID ja hän puuttuu kilpailu hän olisi ollut vankka pudotuspeleissä ja se sattuu. Inhoan Jimmietä. Hän on parhaita ystäviäni.”

22-vuotias Byron liittyy Jeff Gordonin rinnalle ainoana kuljettajana, joka on voittanut kuuluisalla nro 24-autolla. Byron on nyt 21: s kuljettaja, joka on voittanut uransa ensimmäisen Cup-sarjan kilpailun Daytonassa ja 11: s kesän kilpailussa.

”se on vain laukaus adrenaliinia suoraan käsivarteen”, Byron sanoi kisan jälkeen. ”Se on vain uskomaton tunne. En voi kuvailla kisan voittamista NASCARissa. Siitä on aikaa, joten se on mahtava tunne.”

kaksi playoff-pistettä lakaisemalla ansainnut Joey Logano yritti viime hetkillä pitää kiinni johtoasemasta, mutta ei pystynyt estämään sitä seurannutta massiivista paalupaikkaa. Johnson kerättiin ”The Big One” – turnaukseen ja hänellä oli itse asiassa mahdollisuus päästä pudotuspeleihin, jos hän sijoittui Byronin tai Dibenedetton edelle. Byron ajoi tietenkin voittoon, kun taas DiBenedetto sijoittui 12: nneksi.

jatkoajalle pakottanut kolari oli kisan toinen iso varovaisuus. Ilta Daytonassa oli suhteellisen hiljainen, kunnes Tyler Reddick siirtyi johtoon, kun jäljellä oli alle 20 kierrosta. Reddick yritti pakkovoittotilanteessa päästä Kyle Buschin eteen, mutta hänellä ei ollut tarpeeksi tilaa tehdä liikettä, mikä aiheutti kasaantumisen.

”8-autosta loppui lahjakkuus”, Ryan Newman sanoi NBC: llä oltuaan mukana paalupaikalla.Newmanin näytettiin nousevan autostaan turvallisesti tapauksen jälkeen, sillä hän oli mukana tulisessa viimeisen kierroksen kolarissa Daytonassa helmikuussa, joka jätti hänet sairaalahoitoon. Kaikki kuljettajat vapautettiin sisäkentän hoitokeskuksesta varoitusten jälkeen lauantai-iltana.

Reddickin siirto keräsi kritiikkiä monelta kuljettajalta, ei vain Newmanilta, kisan jälkeen. Kyle Busch kutsui sitä ”diakuvakeikaksi, joka on mennyt pieleen”, kun taas Erik Jones antoi ymmärtää, että tulokas Reddick on aiemmin tehnyt liikkeitä, jotka eivät toimi.

”se oli varmasti aggressiivista, mutta samat kaverit, jotka valittavat aggressiota, ovat niitä, jotka jyräävät ja tönivät sinut pois tieltä seuraavassa levykilpailussa”, Chase Elliott sanoi sijoituttuaan toiseksi. ”He tekevät sen sinulle ja käyttävät sinua hyväkseen, jos et anna sitä takaisin heille.”

Elliottin jälkeen viimeistelyjärjestyksessä kolmanneksi sijoittui Daytona 500-voittaja Denny Hamlin. Hänen Joe Gibbs Racing-tallikaverinsa Martin Truex Jr. sijoittui neljänneksi ja Bubba Wallace keräsi viisi parasta. Wallacen viides sija on hänen kauden parhaansa. Hän oli aiemmin sijoittunut uransa parhaaksi kakkoseksi Daytonassa 2018.

Wallace oli kentän eniten maaleja tehnyt ei-playoff-kuljettaja. Tässä on lista kaikista 16 NASCARin Playoff-kuljettajasta ja pudotuspeleihin pääsevistä pisteistä. Jokainen kuljettaja tulee 2000 pistettä, ja kaikki playoff pisteitä kerätty runkosarjan lisätään, että alustava kokonaismäärä.